onsdag 23 januari 2008

Robowar m.m.

Senaste tillskottet i klätterblogg Sverige står Robin Dahlberg för.
Kan inte annat än att hålla med honom samtidigt som jag känner mig träffad på följande ämne.


Dagens unga talangfulla klättrare är renodlade inomhusprodukter. Detta är i mångas öron något negativt och man får titt som tätt höra "visst e hon/han bra, men hur bra är hon/han ute?" eller "de måste ju komma ut å klättra, det är ju det som är grejen..." osv


Alltsedan Richard Ekehed öppnade upp den fantastiska leden Minaret i Bohuslän har "seriös" tradklättring och headpointing blivit ett vedertaget begrepp inom den svenska klättringen och faktum är att de senaste 3 årens prestationer signerat Wulf håller mycket hög internationell standard.


Vidare i blogghavet så finner vi några hungrig killarna från Ljungby som tillsammans med Mats Persson från Skara står för den främsta utvecklingen av nyturer i syd/mellan Sverige.


Bara att kolla in de tillgängliga topo:na för att inse att man inte behöver åka hela vägen till Kjuge för att nypa lite sten.


Just denna sten ser väldigt intressant ut.

Daniel Olausson på Även dalahästar har känslor [7B] - vart?

Mer läsning om killarna korståg finner ni här

8 kommentarer:

Anonym sa...

Vill bara passa på att gratulera Mr Bruno på hanses 32:a födelsedag. Hipp hipp osv.
/brunofan #1

Anonym sa...

Jag undrar vad det är för typ av t-shirt? En del är ju så stora i storleken o då vill jag ha en small, men är det en fin me bra kvalla som sitter som den ska vill jag ha en medium.

...en brun med vit text tycker jag skulle va snyggt.

/brunofan #1 igen.

sydde sa...

Jävligt snygg sten! ...men ser på kartan att Värnamo är jävligt långt borta - vill nog veta mer om områden/problem innan jag tar mig dit.

Ali sa...

Storlekarna på tishorna kommer vi att återkomma med. Vill undersöka intresset först.

Anonym sa...

Blocket ligger i Häller, Bohuslän. Riktigt bra litet område, många rejält stora block och stenkvalitén är oöverträffad.

Anonym sa...

Dessutom ryktas det om att folk klättrar på klippan intill de fina blocken. Kanske något för er som knter in ibland?

Viktor sa...

Som Värnamobo och även utvecklingsstofil tycker jag givetvis att det är kul att Värnamo får lite uppmärksamhet i boulder-Sverige! Den boulderingen vi har är ändå inte så illa pinkad. Det finns omkring 400 problem idag inom en 4 milsradie varav ca 300 är dokumenterade på hemsidan (www.vk2.se). Stenkvaliten är oftas mycket bra, påminner om graniten man hittar i Getakyrkan om ni varit där.

Det finns fler Värnamoiter som bloggar och hos Dan hittar ni både en trevlig historisk summering av vår boulderutveckling samt även mycket bilder: http://mrdan.blogg.se/

Är någon sugen på en guidad rundtur i vårt mecka, tveka inte att dra ett mail på viktorviktor@hotmail.com

Sydde, avståndet är 40 mil från Stockholm och det tar 3,5 timma längst E4:an. I Norrlandsmått mätt runt hörnet. Här finns både asfalt på vägarna och McDonalds.

sydde sa...

You got me there... kanske blir det ett besök i år, kanske inte. Riktigt kul med folk som utveklar nya områden är det i alla fall.