tisdag 22 januari 2008

Climbing freaks

Dottersiten uppmärksammar att Peter Lindmark kom med i 10000-klubben i måndags på sin födelsedag. Tro inte att Peter var ute och flög, det var 10000 scorecardspoäng han kom upp i. Innan vi fördjupar oss i detaljer måste vi göra en liten fundering om nyhetsrapportering. Denna bestigning uppmärksammades men det gjorde inte Per Norgrens och inte heller Twisted Logic uppe i Umeå. Vi är egenligen mest nyfikna på vad som gjorde nyhetsvärdet högre för denna nyhet. Var det intrånget i 10000-klubben som gjorde nyhetsvärdet högre än Per Norgrens första 8a? Eller är det helt enkelt så att redaktionen då och då är underbemannad?

Twisted Logic

Det går knappt att tro att det är vinter och att det faller snöblandat var och varannan minut. I söndags var det i och för sig ganska fint men det var ett undantag. Emil Karlsson passade då på att smälla upp Hillside Hustle som han ödmjukt och modigt graderade till 7c+. Om det står sig låter vi tiden utvisa. Vad redan klart är, är att Emil är en rackarns stark pojke som med sin 25-åriga erfarenhet framträder som ett av stockholms framtidslöften som visar framfötterna på utomhusfronten. Annars har de flesta kidsen fullt upp med att periodisera sin klättring inomhus och där kommer utomhus naturligtvis i kläm-

Tvilling-Peter som går från klarhet till klarhet skickade som bekant Freak gasoline accident i måndags. Stockholmarna frågar sig: Hur är det möjligt? Marken var ju täckt av 5 cm snöslask när jag lommade till Babylon.
Jo, efter att ha åkt av sista movet i söndags pga att hälen (!) sprack var Peter så sugen på att åka ut och göra Freaken att han övertalade en kompis att följa med ut till Brudis 05.00, och det var ju innan himlen öppnade sig.

Vi öppnade med 8a.nu och då passar det även bra att avsluta där vi började. Ali uppmärksammar att det pågår ljusskygga affärer med målvakter på dottersiten: "Skulle väl då vara för att göra klart pappren så King Kong & Lion King blir aktieägare i 8a Climbing AB". King Kong & Lion King? Om man nu ska dra in målvakter borde man väl satsa på att ge Christer Pettersson några tusenlappar istället för att plocka in kändisar från fablernas värld?

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jens L är en lokalpatriot!

Stojan sa...

nä fel. Peter är en norrlänning och inte göteborgare.

h sa...

Bruno är en oäkta gatukosning mellan en tjurskallig jämtjävel, en lynnig tornedalning och ett par gnällspikar från inlandet. Kanske även en del "jag är bara glad när jag vinner"-Anja är inkopplad på 23:e kromosonparet.

När Bruno gnäller så lyssnar norrland!

/Hasse - mental bruno

PS. finns det inga bruno t-tröjor till försäljning DS.

Carlos sa...

Bruno skulle kunna maximera bloggeffekten genom att periodisera skrivandet.

Ärlig talat så tror jag att ni skulle kunna bättra dett genomsnittliga resultatet upp till 12% under vårterminen.

Bruno sa...

Tack tack tack!

Men, vore det inte att förhäva sig lite att sälja t-shirts med sitt namn på? I synnerhet med det ursprung som Hasse kommer dragandes med.

Möjligtvis kan vi göra kallingar med Bruno upptryckt därbak...

Ursprunget stämmer till viss del. Innehålsförteckning:
25% jämte
25% värmlänning
25% jurait
25% lyonnais

Periodisering - vi jobbar på den biten. Det har mest varit ett enda stort improviserande men nu ska vi få struktur.

Andreas sa...

En bruno tshirt står högst upp på min önskelista.