onsdag 16 januari 2008

Pancras

Efter måndagens fullkomliga publiceringsdiarré behövde vi en lite lugnare tisdag. På tisdagkvällen fick hela redaktionen tillfälle att prova på de famösa tävlingslederna. Överlag var de riktigt bra även, vi förstår dock att den orangea längst till vänster var lite för komplicerad i tävlingssammanhang. Vi får inte glömma att tävlingssituationen gör klättraren ganska så korkad. Det som för ledbyggaren kan verka som en självklarhet är inte alls lika givet för klättraren. En passage med en, för ledbyggaren uppenbar lösning, kan efter en tävling ha fått lika många lösningar som antalet tävlande. Hmmm, vi kanske skulle ta och skriva en artikel i BS om detta fenomen.

---

Kjugebloggen är en alldeles förtjusande bekantskap i det ständigt växande bloggträsket. De senaste dagarna har en del listor över projekt publicerats och vi måste tillstå att det är skönt att se att det finns saker att göra. Tyvärr är inte alla lika glada över det. Det rynkas på näsan över alla sittstarter och varianter. "Det passar inte kjuge, känslan blir förstörd". Vad kan man säga? Området är populärt. I takt med att tillgången på oklättrade givna linjer minskar börjar man även snegla på sittstarter och, gud föbjude, varianter. Det är ett oundvikligt steg i utvecklingen. Ingen kan hindra någon att hitta på en egen variant, hur krystad den än må vara så blir den oftast till slut att accepterad av majoriteten av populationen. Den som inte gillar det kan skita i att klättra dom, så enkelt är det. Så har utvecklingen varit i Font och så har utvecklingen varit i Högdalen. Case closed.

---

Det är inte bara Ali och Erik som varit i Harbak. Det ser faktiskt rätt kul ut. Även Utomjording uppmärksammar grannlandet i väster . Bortsett från norgeinfon bjuds vi även, som vanligt bör tilläggas, på stor underhållning i detta forum. Man känner verkligen hur snuset bakas och kokkaffet står och puttrar. Flera läsvärda trådar och en Kalashnikov i högform. En dag måste någon resa en staty över karln.

Bilden från Stryn får oss att tappa andan. Kanske något att smälla upp på fondväggen?---

Till slut. En liten film på kanonproblemet Pancras på Mont Pivot. Efter dagar med hällregn och amerkanska klätterdvder tittar äntligen solen fram. Inspirerad av allt sharmatugg börjar man förstås att fåna sig både framför och bakom kameran. Urtoppningen var inte riktig torr så vi fick göra den OG-style med det högra slutet.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Najs lifestylat. Men va ere för små stönanden jag hör? Är det "for real" eller? Låter inte likt bruno. /F

Bruno sa...

"Inspirerad av allt sharmatugg börjar man förstås att fåna sig både framför och bakom kameran"

Anonym sa...

soft touch?

/C

Ali sa...

Overall rating approves the grade;
http://bleau.info/pivot/702.html

Bruno sa...

Maybe the left version. It's supposed to be at bit softer than the original version. Compared to other problems it require enurance rather than power.
Check out the different versions:
http://bleau.info/pivot/702.html