onsdag 30 januari 2008

Chaseing the dragon igen

Vi överskattade visst crimparnas inflytande över göteborgsklättringen; men egentligen är de ju inte mer än en bunt boråsare. Eller hur? Tyvärr litade vi på deras förmåga att påverka Göteborgs klätterscen, vilket ledde till att vi tog för givet att hälkroksmetoden blivit legio på Enter the Dragon.

Det faktum att det inte är så är bara trevligt eftersom fart, fläkt och dynamik är mycket skojigare än statiskt hälkroksgnet. Det hörs ju nästan bara på orden. Smaka på det: Fart och fläkt. Visst ligger de bra i munnen?

Vi vill dock be Magnus Högström om ursäkt för vår något förhastade slutsats om tillvägagångssättet. Ursprungligen trodde vi att problemet skulle vara hårdare än 8a om man jämför med liknande problem runt om i landet. För tillfället ser vi det som en potentiell uppgraderingskandidat.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det e lungt! tycker det var kul att ni skrivit om det! Förstod bara inte hur man skulle göra movet utan att dyna innan. När jag jobbade på problemet var jag där med kompisar som heller inte hade varit i melby innan. När jag såg problemet tog jag förgivet att man skulle dyna. Möjligt att det blir lättare med den andra varianten, har aldrig testat. 8a e bara mitt förslag till problemet möjligt att det e lättare eller svårare
/ Magnus

Anonym sa...

Boråsare kan aldrig ha något inflytande över Göteborgare, ungefär lika bisarrt som att slabdynos har med klättring att göra.
För övrigt har EtD nog aldrig gjorts med någon hälkrok. Den "nya" betan består fortfarande av ett dynamiskt flytt. Dock snarast en deadpoint med hög tå på ett steg som i det närmaste är att betrakta som en nyansskillnad i stenens färg. Tyvärr blir det nog svårt att stata flyttet.
Lyssna för övrigt på orden och jämför: Flaxigt och flängigt står mot grace kombinerat med kraftfullhet.
/Kalle