onsdag 2 januari 2008

Got some crack?

Kommer 2008 att bli året då tradklättringen återfår sig sin hype?

Nja, den är redan här, och det med råge. De etablerade bohusklättrarna kommer förmodligen att emigrera till Tromsö för att få vara i fred denna sommar.

Redan idag så har den ”nya” generationen börjat införskaffa sig en massa bling bling som kommer glänsa hela vägen till Danmark med en massa solkatter.

Då utvecklingen av dagens klättrare har gått en annan skola [boulder > rep] så väntas nog en hel del nya linjer öppnas upp. Enligt tidigare etablerade bohusklättare så är t.ex. boulderomårdet Kolartorp en av de ultimataste träningslägrena för somliga svalinjer som ännu finnas kvar att sändas i Bohus.

Blickar man tillbaka så lyckades Johnny Dawes en gång i tiden visa sina balansmoves när han satte upp den 11 meter långa Hundred Smears of Solitude i Kolartorp. Vart han är skolad kan ni goggla. Nedan ser ni Andy Peat på den sällan repeterad linjen.


För att påbörja listan av icke önskvärda ord 2008 så hittar vi på en 10:e plats : SOFT.

VÅGA NEDGRADERA! Eller inse att linjen kanske passade dig bättre än andra. Kanske välja att inte gradera överhuvudtaget?
Från en crack junkie till en annan. Please welcome B. Tyrone - KLICK ME

10 kommentarer:

Anonym sa...

Vad är det för fel på Hönö egentligen? Har inte generationer av Bohusklättrare kört där? Hönö är överlägset Kolis som slabskola, och på allt annat föresten.

Ali sa...

Säger inte att det är något fel på Hönö. Då jag aldrig har klättrat där så väljer jag att inte yttra mig om dess klättring.

Anonym sa...

göteborgare skall tas med en näve salt, Nuff said.

Anonym sa...

Lika stort fel på hönö som Kolis...

Anonym sa...

Hönö rulez!

Anonym sa...

Man får bättre poängutdelning för sina slabbansträngning i Kolis...

Anonym sa...

Man får bättre poängutdelning för sina slabbansträngningar i Kolis...

Anonym sa...

HÖNÖ LUKTAR KISS!

/BRIZ

Anonym sa...

kiss luktar gott!

/hönömaffian

Bruno sa...

Skönt att gamla JUG äntligen har hittat till Brunoshow.

Välkomna!