måndag 28 januari 2008

Enter the dragon assis

Breaking news denna dag är att Magnus Högström har knipit FA på en av gbgs finest. Sittstarten till Enter the dragon är något så sällsynt som ett långt brant problem av hög kvalitet, något som vi inte är bortskämda med någonstans i Sverige. Crimpgänget löste gåtan på ståstarten och nedgraderade den från 7c till 7b. Detta banade väg för sitten eftersom ståstarten, med sin fd dyno, är det klart hårdaste på sittstarten. Stort grattis!I helgen var det ovanligt många ute bland blocken på Brudis. Några tog det mest lugnt och chillade i dubbel bemärkelse medan andra ägnade sig åt språkliga stilfigurer, på tunn is bör tilläggas.* Ett sedvanligt gäng rumpnissar häckade under Slapsprickan. Scott såg ut att göra en extremt komfortabel "second go"** av Slap that fat bitch. Imponerande. Hade det inte varit för att ett av greppen på slutet hade fövandlats till en tidig vårflod hade saken varit biff. Norrlands-Peter försökte sig på Street Fame och lyckades nästan lätta på trettionde försöket men med hans envetenhet kommer det nog inte dröja länge innan han kommer upp. Andra Per jobbade på att sätta hela QM, vilket verkar kunna bli en tidskrävande historia. Bruno fick spö på Freak gasoline accident. Sydde, som gjort sig känd som Snurre Sprätt i Team Disney (även om snurre snarare tillhör Team Warner), gjorde en stark comeback efter lång skadefrånvaro. Trilskandes armbågar och liktornar till trots lyckades han till slut stöta sig upp för den erkänt svårtillgängliga Cross Roads.

Omkring 180 kilo Team Bruno i rörelse.

De som trodde att Skåne var platt och att klättring i Skåne stavas Kjuge får tänka om. Ytterligare ett bidrag till den ständigt växande bloggstacken är Boulder Hunter, vars syfte är att hunta och tracka ner nya block i Kristiandstadsområdet. Än så länge är det mest småplock men det verkar som att det finns några schyssta områden på gång.Om tävlingen i Halmstad har vi hört att: "Kalle såg stark ut, han var snäppet bättre än övriga fältet, helt klart. Finalproblemen såg bra ut även om de verkarde en aning för svåra."
Grattis Kalle!

* För er som var närvarande kan meddelas att metanymfer är en helt ny stilfigur i det svenska språket. Vi kan dock trösta med att snarlika metonymer och metonymi existerar. Inte lätt när man är lekman...

** Vår käre vän Olof konstaterade nyligen att 2:Go har fört hans scorecardförhållande till en helt ny dimension.

12 kommentarer:

Sydde sa...

"Crimpgänget löste gåtan på ståstarten och nedgraderade den från 7c till 7b. Detta banade väg för sitten eftersom ståstarten, med sin fd dyno, är det klart hårdaste på sittstarten"

Försöker förstå hur detta, tillsammans med att sittstarten tydligen ska hålla 8A, hänger ihop... men misslyckas. ?

Anonym sa...

Ha! Sandbaghetsen drar igång direkt. Kan det ha något att göra med antal moves kanske?

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Bruno sa...

Sydde, så här är det. Ståstarten var förr en fin onemovewonder där man catchade från två krimpar ut till ett relativt bra men svår träffat grepp ute vid läppen. Problemet var graderat till 7c. Föreställ att du lägger till 5-6 move innan det som låt säga är värda 7a+-7b. Då är du tillräckligt mör när du kommer ut till krimparna att 7c-catchen blir riktigt jobbig. Jag föll på att jag inte hade tillräcklig powerendurance för att ha power nog att göra slutcatchen. Personligen trodde jag ursprungligen att problemet skulle vara hårdare än 8a. Nu när det finns en alternativ lösning på ståstarten har hela problemet blivit lite mer mänskligt men det är fortfarande hårt. Jag gissar att det fortfarande krävs en god dos pulver för att klara sista movet.

Anonym per 09.08: Det där är bara en dum onödig kommentar. Som vi tidigare har påpekat förbehåller vi oss rätten till eventuella personangrepp. Framför allt så är vi inte fegt anonyma då.

sydde sa...

Jag förstår; 7B + (hård?)7B = 8A. Inget konstigt med det. Bara inte uppenbart när man läser det ovan utan att ha sett problemet.

Bruno sa...

Nja, håller inte med om matematiken. Kanske funkar i det här fallet men inte generellt.

Tänk dig att du klättrar Wong-Sai till näst sista movet och så ska du göra Cross-Roads movet (fast hårdare) på det.

snurre sa...

Menade förstås att jag förstår att det kan vara så, inte att formeln i sig är generaliserbar.

Håller i övrigt med om att Wong Sai är soft ;-), däremot inte CrossRoads.

hmmm, men om man gör wong sai - drar snabbt som fan till brudis o flashar crossroads - kan man ticka 8A då?

Tompa sa...

Crimps alternativa lösning på ståstarten är bara för personer med fasansfull förmåga för abnormt höga fotplacerinar.
För oss andra är det fortfarande dyno som gäller...
Och SS med dynocrux är Hårt, så det är antingen stretching eller kasta in handduken.

SS adderar 7 move (om jag inte räknar fel) till Stand-up och hade det suttit en bult på mitten hade det säkert blivit 8b+.

Anonym sa...

När Mange drog av bouldern så gjorde han dynon på slutet. Inget annat..

Mvh Jesper

Anonym sa...

Vet inte vad som menas med fd dyno? När jag gjorde sitt starten avslutade jag med enter the dragon dynon. det e tio move upp till dynon
mvh Magnus

Anonym sa...

Bra jobbat Mange, grattis! Åk till Fjällbo och riv av nästa branta projekt nu.

När vi "löste gåtan på ståstarten och nedgraderade den från 7c till 7b" satte vi upp vänstertån högt på en list och gick sedan långt med vänsterhanden. Skillnaden var att vi kunde ha foten kvar när vi tog listen. Passar vissa, andra verkar föredra att hoppa. Men det är samma problem.

Sydde: Jag gjorde ståstarten men kommar aldrig någonsin vara nära på sitten, det är stor skillnad. ungefär tio branta flytt skillnad.

/Fredrik

John A sa...

Enter the dragon är inte 7B. I vart fall inte om man är av normallängd (dvs omkring 174 cm), vilket få av de s.k. crimpkillarna är... Jag gissar, utan att skämmas, att graden på ståstarten alltjämt ligger i häraden kring 7B+ - 7C.