fredag 25 januari 2008

Magic i Borås

En punkt som borde ha varit med på önskelistan var ett boulderområde av rang i Bohuslän. Bohuslän är i vanliga fall ansett som det bästa klätterområdet i Sverige men på boulderfronten sorgligt underutvecklat.

Inget av de etablerade områdena erbjuder egentligen på mer än 3-5 fina problem; resten är bara plugg, volym och bulk. Detta gäller för Ulorna, Häller, Lyse och Hamburgsund; områden som brukar framhållas som kronan på den bohusländska boulderskapelsen. Kuriosa för husvagnssemestern, om ni förstår vad vi menar. Fiskebäckvik har vi inte haft nöjet att besöka men det ser mest ut som ett Hönö v.2. Inget ont om Hönö - vi gillar stället - men det räcker med ett Hönö i gbg och ett Kolis i sthlm. Liksom.

Vi gissar på att det bara är en tidsfråga innan det smäller till rejält. Bohus är det förlovade klätterlandet och Göteborg härbergerar en stor aktiv boulderpopulation. Normalt burkar detta vara en god grund för ett produktivt äktenskap, så vi är fortsatt hoppfulla inför framtiden.

Något längre söderut flaggar "Jeppe" upp för en kommande boulderdestination. Följande konversation uppstod för några dagar sedan i kommentarerna mellan "Jeppe" och "Ali":

Jeppe: Hedonister ni är hörsammade! Sveriges egen Magiska Skog kommer drabba boulderscenen under 2008. Det är brant i alla bemärkelser, storslagen naturskog (iaf innan borstandet) och utmanande navigation i 3D. Träna låren och spara huden, i vår händer det
Ali: Låren? Slabtävling på G?
Jeppe: Ingen risk för slabar. Men området ligger inte på en flat sandbädd om man uttrycker sig milt. Därav fördel med viss lårkapacitet, trots känd oförenlighet med bouldering :) Sveriges svar på Magic ligger för övrigt i bouldermeckat Borås och föraren kommer innehålla minst 90 problem till att börja med.

hehe, vill man starta en hype så ska man göra så här... Kanske har mänskligheten äntligen hittat en anledning att bege sig till Borås. Magic i Borås! Kan vi hoppas på ett Hueco i Vagnshärad? Vi ser fram emot att se utvecklingen under våren. Vi får hoppas att "Jeppe" fortsätter hålla oss uppdaterade.

---

Till helgen är det tävling i Halmstad. Har vi tur får vi se en liten filmsnutt från finalerna av Steklund. Fast det måste ju innebära att han åker ut i kvalet, och det kan man ju inte hoppas. Hörni, inga onda tankar nu!

4 kommentarer:

h sa...

Vi lever en bit en på 2000-talet. Precis alla har möjlighet att dela ut digitala bilder. Har man tänkt skapa en hype så krävs alla gånger bildbevis. Av hävd så far jag aldrig ut til ett "nytt superområde" innan väldigt goda vänner samt bildbevis backar upp påståendet. Det är väl inte bara en gång man blivit förbannad för att ha offrat både tid och pengar på rent skit.

Vi vill se bilder!!!

Anonym sa...

Hoppas inte för mycket på Vagnhärad. Mitt ex bodde där och jag har spanat en del efter sten :p

Anonym sa...

Denna fotoblogg som visar mycket från västkusten lovar en hel del gott tycker jag: climbingpics.blogspot.com

Bruno sa...

Oh! Climbingpics följer vi varje dag.

Men Utby räknas liksom inte. Det är Götets svar på Brudis, fast lite bättre. Husklippam så att säga.