tisdag 29 januari 2008

Le Prieuré

Till avdelningen udda små nya områden i Frankrike med potential kommer idag bouldringen kring Lodève strax norr om Montpellier. Lodève ligger inte långt från berömdheter som Gorge du Tarn, Gorge de la Jonte, Gorge du Thaurac, Hortus, Claret och så vidare och så vidare. Ändå, så verkar det ha vuxit upp ett boulderscen av rang. Med tanke på dess berömda grannar så måste det ju vara något stort. När det sedan visar sig att stället är bebott av ett gäng norrlänningar i exil kan man bara hysa stora förhoppningar inför framtiden:På något vis känns det lite oroande med den lätthet han får ner blocket. Men som vanligt som uppskattar vi alltid gammal hederlig ingenjörs- och anläggningskonst. Det brukar bli bra så.Kring Lodève finns det fyra olika områden men det är framförallt det som kalla Le Prieuré som är på gång. Le Prieuré består trevligt nog av sandsten. Inte fontkvalitet men det är den standardkvalitet som de flesta nya sandstensområden verkar ha. Ganska schysst med andra ord. Enligt locals ska området ha stor potential och det verkar också som att det konstant utvecklas. Just nu är Le Prieuré knappast någon kioskvältare värt att dra husvagnen till men inom några års sikt hoppas vi på det.Mer att läsa finns på denna site .

6 kommentarer:

Bomba sa...

Hade jag ens etablerat mig så hade jag fått på dig blocket med min tur.

h sa...

När inte bitterheten från dottersiten blir allt för påtaglig så är ni riktigt inspirerande. Inte för att jag riktigt kan relatera till specifikt område men det verkade bara så kul med klättring ... för en gångs skull!

Jag blev faktiskt så inspirerad att iksu förärades med besök ... i 25min ... grymt!

Carlos sa...

Jag ska nog ta och flytta till södra Frankrike ett tag och lära mig franska och rivningstekniker.

Bra inlägg, mer om Frankrike tack!

Bruno sa...

Man blir lite orolig av filmen.

Sandsten verkar ha ungefär samma densitet som frigolit och papiermaché

Anonym sa...

Ser inget vidare ut. Frankrike har ju bättre sandsten på andra ställen, varför då åka till detta?

Bruno sa...

Käre anonym 14:59,

Just nu finns det ingen anledning att inte åka till Font framför något annat område i Frankrike. Hittade du någon reserekommendation i inlägget förresten?

Just nu finns det ingen anledning att åka till Le Prieuré från Sverige. Det kanske aldrig kommer att bli så.

Men, området är i sin linda, flera källor anger att detta ställe har stor potential. Kanske inte som Font men kanske som Capelle eller Annot.

Har du vägarna förbi är det säkert väl värt ett besök. På väg till och från Gorge du Tarn kanske?

Var det dumt att skiva om det?