måndag 30 april 2007

Segersäng boulder.

Lite kort om Segersäng boulder.

Daniel Engström bor numera i en söt röd villa tillsammans med fru och 2 barn, trots att den tidsätande uppgiften som fadersrollen innebär, så hindrar det inte honom att sticka ut från att jaga block, samt hålla formen.

Mannen är ju stark trots att han aldrig skulle erkänna det.
Efter lite morgonkaffe tillsammans med honom så kollade vi upp den sedervanliga orientieringskartan som visar att det finns en hel del grejer i hans område, Segersäng, typ Nynäshamn.

Börjar med att kolla upp ett stort block som ligger 5 minuter från hans kåk, som faktiskt har en del att erbjuda. Finns ett tokigt projekt på en arete som gjort honom galen under en längre stund, och ta mig fan på att den drev mig till vansinne oxå.
Kruxmovet påminner om dynon Snatch i Rocher aux Sabot, men denna gång från en 2½ finger crimp och en risig kristiall pinch, till en sloper top som inte har ett skit att erbjuda. Gahhh!

Next time.

Vidare mot nästa borstade område så fanns det lite tuffare överhängande väggar med lite sprickklättring som jam master Råström lyckats få till en FA på.
Inte så mycket som är tickat där ännu, men det dröjer nog inte länge till innan Daniel börjar leverera.

Man blir inte sugen att åka tillbaka när man sitter på jobbet helt själv och drömmer om den fina otickade 7 meters slabben med kreditkortscrimpar som följer en fantastisk sprick linje som man knappt fick in lillfingret i. Helt brutal. Det är rätt skönt när till svartnar av smärta och rädsla från att landa grensle över det nedhuggna trädet som väntar på en långt därnere.

Kanske man kan skicka ut Påhlman med motorsågen... YEAH!

Inga kommentarer: