måndag 23 april 2007

Luhr är Sveriges bäste bouldrare

Jag får rycka in för Ali som lovade att skriva lite om helgen. Men är det "muppigt" på jobbet så är det det.

Vi inleder med att gratulera Johan Luhr som ny rankingledare på 8a.nu. Starkt. Återigen var det på Skansberget allt det goa hände. Vi räknar till 23 problem på Skansberget. Är detta slutet för utvecklingen på Skansberget? Troligtvis finns det potential för ytterligare tio givna eliminationer. Några av hans hårdare problem räknas dock dubbelt eftersom de är repetitioner...repeat. Vi har mailat 8a om detta och väntar på svar. Som bekant är alla medel tillåtna som inte är blockerade av systemet. Dylan och Peter kommer snart med mothugg. Kanske en repeat av lower Ether. Och Johan Andersson lär nog hitta på något snart för att inte hamna efter ännu mer. Vi sitter som på nålar på våra kontorsstolar.

Under tiden, någon annanstans i en mörkare del av världen, smetade klätterväldens mest neroljade fingrar på "ultraklassikern" Brad Pit [edit] i Stanage. Vi gratulerar Steklund och konstaterar att Team Bruno börjar få en ganska imponerande ticklist. Vi väntar spänt på inreggningen på 8a. Blir det rubriken "Stefan Eklund går sin första 7c+"? Eller kommer han att tycka att den är soft. Ni blir de första som får veta.

Som vi flaggade för i helgen var vi ute i Åkers. John hade tagit med det tunga artilleriet och hela den bortre branta höga väggen fick landningen fixad. Jättetallen är nu uppstyckad i mer behändiga bitar och placerad på behörigt avstånd från landningen. Before the flood lär nu också vara urtoppningsbar efter att John sågade till fyra kvistar till landningen. Ali tillbringade hela dagen med att borsta upp slutet på God of the old World. Sen ägnade han 2 timmar åt att jobba på problemet sen kom Mr Andersson och flashade det. Nog såg vi en tår i ena ögonvrån men Ali lyckades till slut ta sig upp. Ett fint problem som definitivt borde toppats ur från början. Inte särskilt svårt men lite känsligt och kittlande. FA D. Andersson. Wild thing fick sin efterlängtade första repetition. Problemet står som 7b+ med det bet i från och det skulle inte förvåna om det förtjänade en högre grad.

Klättercentret har uppenbarligen plockat upp Tielmas spammarmantel och spammar mer eller mindre förtäckt på bloxc. En viss form av reklam och marknadsföring på Bloxc är okej. Jag och många av mina bekanta är faktiskt intresserade av den informationen och det är ju inte direkt så att man hänger på något av klättergymens hemsidor eftersom de är boring. Minus Mickes utbrott är som vanligt både underhållande och omotiverat starkt. Vi gillar Micke och hoppas att han aldrig lämnar detta tonårsfrustrerade tillstånd. Jens borde anställa Mick heltid för att animera sidan. Men vänta, han gör jdet ju gratis.

Solution, är de något att ha? Vi gör en snabb recension utan att ens ha prövat dem. Toe-downsko, designad för att bli lättare, mer känslig och passa som en handske. Perfekt för överhäng, vid branta boulders och tävling. Säkert grepp från den undre delen av hälen till akilles och inga luftfickor. Extra funktionellt framparti för toe-hooking och avlastning för stortån.Det låter ju bra. De är därmed riktigt bra i överhäng men mindre bra på vertikalt och sva skulle jag gissa. En riktigt kompetent sko för den moderne klättraren helt enkelt. 1395 är dock riktigt saftigt. Gör du av med tre par skor per år så är det enkel matematik att räkna ut hur mycket extra du får betala. Det är ju en bedömningsfråga. För <1000 får du till exempel SuperLoco.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Up yours Spritzy. Vaddå 2 timmar? :-)

Anonym sa...

Vaddå? 3 timmar hörde jag!

Anonym sa...

Närå Ali, vi som var där vet att du gjorde den på mindre än 20 minuter. Bra jobbat att ta fram toppen. Hoppas Danne fått sina fiskar varma ;-)

Bruno skriver bättre o bättre - kul! Kul är det också att han inte räds pubertala ingivelser som att dricka insmugglad sprit på Sthlms krogar.

Roligast är förstås att Steklund sänder ultraklassiker i England. Grattis!

/Karl F S

jwi sa...

Pffth, Brad Pit är det. Pit för att problemet ligger i en grop/håla. Brittisk, ehh, humor.

Anonym sa...

Ja ja, jag korrigerar. Det var ju lite fyndigt eller så.

Det blev 7c ändå i Stefans logg. Antagligen anses den hålla den graden. Vi får väl se när han ids skriva något.

Idag ska Karl F S till Skevik och klättra en annan klassiker: Verve.