torsdag 18 september 2008

The Umeå Show...

Nu börjar det likna något. Det enda vi saknar är en vettig numrering på greppen à la Gollum Cave.

TBS känner att det är fel med kombinationer och varianter inom bouldring och kommer därför i framtiden att ge mindre värdefullt utrymme för detta på bloggen. Ni som sysslar med detta gör fel och bör omedelbart tänka över era prioriteringar i livet ;-)

---

Följande film har faktiskt en klar klätteranknytning. Finns det någon icke-Stockholmare som klarar av att lista ut vilken?---

När vi ändå är inne på snoriga brats kommer på begäran en gammal klassiker från Kobra:

4 kommentarer:

Linkan sa...

TUS vill passa på att informera TBS om att stenen inte endast är en orgie av rena varianter och obskyra naturliga linjer, utan även ett makalöst underverk av chippningsteknologi.

The story goes att stenen hittades i sitt nuvarande skick (minus ett grepp som försvan i samband med en graddiskussion på BIMBO) way back.

Vem som utfört det gedigna rensningsarbetet någon gång under tidigt 90-talet förtäljer inte historien, men som det nu är så fungerar stenen mest som ett utomhusgym än som scorecards booster (med nuvarande reglemente).

Dock, så kan man vara 110% säker på att man verkligen har klättrat "rätt" grad på denna sten.. oavsett hur många steg man hoppat över på gradstegen!

Snubben i filmen är förövrigt Erik Nordfeldts brorsa, om jag inte kommer ihåg helt fel.

Jon sa...

Rätt. Egentligen tycker vi så här angående varianter: The more the merrier.
Antalet varianter på ett överhängande problem borde för den matematiskt lagde vara möjligt att uttrycka som en funktion där avståndet från stadskärnan är en variabel och antalet klättrare i orten är en annan.

hasse sa...

Framförallt så måste folk lära sig att göra skillnad på områden. För mig så är det en avsevärd skillnad på vad som är acceptabelt på i20-stenen och (exemplvis) kjugekull.

Den ena är en skottskadad sketen sten mitt i ett militärt skjutfält och det andra har ett betydligt högre naturvärde (enligt länsstyrelsen).

Det är som med människor i allmänhet. Alla är inte helt kloka i huvudet och ska behandlas därefter!

Jenny Körlin sa...

hm, jag tänkte på "fettot har vita jeans" på första bilden. ang ett tidigare inlägg