måndag 1 september 2008

Kulturvarning

Bruce Robinson gjorde regidebut 1987 med kultfilmen Withnail and I, där vi bland annat får följa Richard E. Grant’s karaktär Withnail som är lätt förfriskad genom hela filmen. Ett besök på den engelska landsbygden och vips så dyker en massa minnen upp.

För sanna fans till filmen så finns det ett litet drinkspel som man kan följa under filmens gång. Det går ut på at man ska dricka samtidigt som Withnail, och det går undan.

Följande får han i sig; nio och ett halvt glas rött vin, halv pint med cider, en shot tändvätska, två och en halv shot gin, sex glas med sherry, 13 glas med whisky och en halv pint ale.

Lifestyle? Om du inte håller med så kan du sträcka dig efter en riskaka så att du behåller sommarformen.

Tillbaka till den engelska landsbygden. Inte långt ifrån den plats där filmen spelades in, Sleddale, så ligger Lake District. Mer behöver inte nämnas.

Visserligen har tider förändrats, men när giganter som Moffat och Moon lämnade sina signil på ett flertal av linjerna som fanns i krokarna så spenderades knappast någon tid på vågen med tillhörande BMI mätare när de inte skickade.

Ni som vet, vet.

Utan att romantisera alltför mycket om dekadent leverne så kan man inte sluta undra om det var roligare förr. Har vi gått och blivit för seriösa? Eller har vi bara vuxit upp?

En vän till mig sa för ett par år sen följande en kväll när vi stod på Debaser och tyckte att alla på plats var ofantligt tråkiga; ”det är bara döda fiskar som flyter längst med strömmen” – varpå denne sveper en long island. Det är det enda som jag minns från den kvällen om vi säger så.

Fuck lifestyle. Nu kör vi old-school wildstyle.

4 kommentarer:

Bruno sa...

Grattis till gubbkuken gamle man!

Foggy sa...

Nåt att testa på dagen innan nästa BO då. Och en bättre variant på Long Island är Mexican Ice Tea då man byter ut Cointreaun med den godare spriten Kahlua! Lättare och svepa och allt..

mystery sa...

in i dimman

Anonym sa...

Var det där ett förtäckt "Ja, vi kommer på Tunabergsträffen"?

:-D

/gammgubben