onsdag 24 september 2008

Comps...

Vill börja med att tacka samtliga vänner och deltagare som gjorde lördagen i Åkers till en mycket lyckad dag. Bilder och resultat hittar ni Blocstars blogg

Någon skrev följande när det klassika ute och inne snacket kom igång, lätt provocerat av mig; ”ingen av tävlingarna är ju en riktig tävling ändå, dessutom är det ju dubbelt så mycket träning”

Definition av tävling; är en särskilt anordnad tillställning där flera personer eller lag mäter sina färdigheter på något område för att kunna rangordna deltagarna.

Med all rätt så bör bägge tillställningarna klassas som just en tävling. Sen återstår den klart debaterade frågan om ute vs inne räknas som klättring eller träning? Det är dock en diskussion som jag överlämnar med glädje åt andra.

Apropå rangordning av deltagare så tycker jag det varit tunt på Sveriges mest klätteringsrelaterade statistisk hemsida med information om hur just deras medlemmar har placerat sig på tidigare nämnd tävling.

Vi återkommer med en liten film signerad Steklund från Åkers vid bästa möjliga tillfälle. Själv var jag alltför upptagen med att ta igen en lång frånvaro på stenen och hann tyvärr inte ta några bilder. De bilder som jag hittade på kameran efter tävlingen visade sig enbart innehålla olika vinklar på Chris välansade mustasch.

Vilket för tankarna tillbaka till första synen av Norrköpingsgängets tävling som de förde i Bleau hösten 2006. Kanske dags för en Bruno Mustasch Comp... Kan ni odla något ansenligt på 2 månader?

Veckans överraskning bjuder redaktionens favorit Walsare, Dylan på som i söndags knöt in sig för första gången på 1 års tid och lyckades skicka Katedralen [7c+] vid Tunaberg tillsammans med the eversending Mooney.

9 kommentarer:

Anonym sa...

muscha är på G...

Jon

AK sa...

bidrar med 1 i klunga och 2 spridda på överläppen

Anonym sa...

Det närmaste du kan komma på den här fronten är om du sparar ut nackhåret och knyter det under näsan.

Bruh

micke sa...

definera på du ali, men båda räknas fortfarande på jippotävlingar av mig och många andra.

det är ju inte direkt SM-status på någon av dom.

Anonym sa...

Jag hoppas att ni kommer båda två. Jippo eller ej.
Christer

micke sa...

är det fint väder så kanske jag tittar förbi. :)
hursomhelst, jäkligt kul att ni gör detta.

Bruno sa...

Självfallet är det riktiga tävlingar. Det är upp till deltagaren själv att bestämma vilket engagemang hon ska ha. Att de inte omgärdas av samma strikta regelverk som andra förminskar inte deras funktion som tävling. Personligen rankar jag denna typ av tävlingar framför sverigecuper och dylikt eftersom de lyckas förena det kompetitiva med det sociala och lustfyllda på ett bra sätt.

Visst kan "vanliga" tävlingar vara sociala och lustfyllda men det saknas balans eftersom det kompetitiva dominerar, vilket får många att rygga tillbaka.

De gånger jag har tävlat eller varit med att arrangera har jag upplevt den "goda" stämningen i isoleringen som lite under knivseggen. Som jänkarna säger så finns det en älg i rummet.

Anonym sa...

Utomhustävling är riktig tävling på så sätt att det mäter vem som är bäst på äkta klättring. (definerbart)
Inomhusklättring är bara ett substitut, om än gott, som aldrig kan vara eller bli riktig klättring på verklig klippa.
;)
/Per

Anonym sa...

Fy fan... säg det där till alla junisar. Hur tror du att de skulle känna sig?