onsdag 2 april 2008

Uno

Det klättrades idogt i helgen och det var de vanliga namnen som levererade medan vi andra mest stod på ändan. Le Stef, som inte gör annat än att hänga ute nuförtiden, satte upp den blivande klassikern Harlem II i Högdalen och passade även på att göra en sällsynt repetition av Uno-X i Ågesta. Uno-X sattes upp redan på forntiden av en då ung Fredrik Malmros. Troligtvis har Uno-X aldrig repeterats med orginalbetan vilken kräver ett extraordinärt nyp i fingertopparna. Alla senare repetitörer har varit tre dec längre än Fredde och helt sonika sträckt sig förbi alla dåliga grepp. Inte för att det blir en sinekur för det eftersom man får jävligt svårt att röra sig när man ligger utsmetad som en överkörd grävling mot väggen. Fredrik Sydstrands största bidrag till klättersverige den här helgen var The Turd 6c+ just höger om Total Havoc ute i Åkers, hans näst största bidrag var en enkel repetition av åkersklassikern Wild Thing 7c. Om jag skulle utse en åkerskanon så har vi Wild Thing 7c, Borderline 7c+, Bleau Vibrations 7a och Gods of the old world 7a+. Dessa problem skulle inte skämmas för sig någonstans i Sverige.

I söndags var Skevik ett riktigt vårparadis. Sol varmt och en hel drös med bouldrare på den branta högra väggen. Ett gäng repklättrare befann sig huttrandes inne i själva Skeviksgrottan och därifrån hörde vi ibland långa harranger av runda ord. Nu när Sur-Fredde åldrats och nästan tyglat humöret så har vi troligtvis en värdig efterträdare som folkbildare i fula ord i Mr Holm. Bouldringen i Skevik lever ett litet eget liv. Ingen vet riktigt vad som går där ute förutom just Verve som är ganska uppenbar. Gissningsvis går det en 7a+-7b fem meter till höger och en 7a, vilken är sittstarten till Böhlstark. Till höger om Verve ska det gå en 7b. Därefter är det höljt i dunkel. Flodin ska ha satt upp ett problem och Luhren har gjort några problem vid en mono. Väggen har potential för ytterligare problem i det övre registret. Troligtvis sitter Norrlands-Peter i skrivandes stund nedanför ett av dom.

Uppdatering:

Vi glömde helt bort att der Metzger Crell och Wulf är i Albarracin. Den senare lär ha rövjuckat sig upp för en riktigt hög 7c+ mantel.

3 kommentarer:

jb sa...

Det finns också en sittstart typ 2-3m vänster om verve. Första movet en knepig dyno och sedan vänster ut runt areten. Gjord av Petersson?

Anonym sa...

förmodligen fa av jl, annars junior.

Anonym sa...

Det har ju varit krita på den sedan juratiden eller kanske til och med sedan krita.