tisdag 29 april 2008

Knutstorp

Det är konstigt att Magnus Nilsson vågar åka tillbaka till Nybro då och då. Inte nog med att han har bosatt sig i Stockholm och verkar trivas med det så klättrar han också graderade problem och har till och med ett scorecard. Nåväl, det ger ju oss andra en chans att spåra Magnus på hans lilla turne. Vi lämnade honom i Knutstorp i lördags där han repade av några av klassikerna under hårt uppvaktande av en kärlekstörstande tjäderhona. Eftersom Magnus hade med sig oemotsägbara bevis på sin fruktbarhet hade tjädern enbart öga för honom och följde honom hela dagen trots ivrigt uppvaktande från andra hanar. Dagen efter drog han till Kyrkstenarna och repeterat Resilient 7c+ vid Kyrkstenarna. Hyfsad vår för M-man! Kan det vara tjädereffekten?
Knutstorp då? Utöver det stora sällskapet från Stan hade några muskliga typer från västkusten hittat dit. Knutstorp är ett av Sveriges bättre boulderområden trots sin ringa storlek. Fina stenar, fin stenkvalitet och överlag bra landningar. Vi såg utskrifter på en förare. Tyvärr vet vi inte hur man får tag i den men jag misstänker att man kan kontakta Stefan Holm för mer info. Som vanligt med lite nyare områden så är graderingen inte helt gjuten ännu. Mad Hooker-blocket kändes väl generöst medan de andra stenarna bet ifrån betydligt hårdare. Det brukar ju jämna ut sig med tiden. För en gångs skull fastnade jag vid ett väggproblem som tog en stor del av min uppmärksamhet utan att ge något tillbaka. Och det var dessutom en spricka! Både jag och Stefan gick tomhänta från väggen till höger om Marty Mat and the Funky Bunch (en tufft graderad 7b+ som Crell gjorde i god stil). Vi ska inte heller glömma K som gjorde en 7a highball trots färskt benbrott i minnet. Jänkaren-Walker var på speed och flashade det mesta av det hårdaste i skogen. Imponerande!

---

I söndags blev det reppremiär för min och K:s del. Det var jobbigt. Pump efter fem meter på Freaky Deaky direkt. Sen fick det räcka för min del. Istället gick vi för att njuta av den fantastiska bouldringen. Ingen succé men tillbaka idag fullproppade med rätt betasekvenser. Föresten, vem är det som har bultat boulderproblemen till höger på klippan?

---

Tielma kommer inte att vara ensamt filmteam ute på öarna till Valborg. Också finnarna skickar över en delegation med utrustning. Titeln anspelar dock att det kan handla om ett lite mer vuxet innehåll än Tielmas produktion.

---

Tillägg: Vi glömde säga hur sjukt imponerade vi är av Malin Holmberg just nu.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Gore-Tex Gangstaz = Contradiction in Terms!

Anonym sa...

Jepp, förare kan man få av mig. Även Höversby (5-6 km från Knutby) har några fina linjer som förtjänar repetitioner. Här finns även möjlighet till ära och berömmelse genom att göra något av de återstående projekten.
0703137368.

/Stefan Holm

rusty trombone sa...

Vi kan tacka J.L för bultarna.