onsdag 16 april 2008

Chicago, icke, Skultuna!?

Efter helgens landsortvisit så kändes det högaktuellt att dubbelkolla vad det var för håla vi passerade på söndagen.

Här kommer förklaringen; vårt sällskap stannar till vid en mack för att se ifall det fanns något mat att köpa. Precis när vi lämnat macken så stannar en bil utanför väldigt hastigt, ut kliver en den sista vikingen tillsynes med den största kofoten som finns tillgänglig på marknaden.

”Eh, varför lämnar han motor på?”

Ok, det här skulle bli intressant att se. Det blev inte lika roligt längre när vi upptänkte att han faktiskt höll på att renovera butiken bredvid macken, men inledningsscenen var som hämtad från en film av David Cronenberg.

Det slutade med att vi gick över till Ronny’s krog då macken inte hade något. Här fick vi alla en krypande känsla av att det inte stod rätt till. Något av nyhetsvärde måste detta ställe bjuda på, vi snackar nu om en ödsliga krog där polska gästarbetare sitter och hinkar bärs vid 12 snåret.

Vi ser vad vi kan hitta på google. Vi lämnar över till Mr X.

Bor i en mindre håla som går under namnet Skultuna och det är väl ganska lungt men för några år sen eskalerade det hela, tre mord på två år om jag inte minns fel och vi hade högre brottsprocent per invånare än Chicago (bor iofs bara 2000-3000 pers i Skultuna men ändå). Vet att minst ett av morden uppmärksammades av programmet Efterlyst men är nästan säker på att ett av dom andra också gjorde det. Nåväl här kommer det.

Häcksaxmordet vid Ronnys
En pizzeria som heter Ronnys krog (har fan för mig att stället hette så även då) ligger fint i den lilla hålan och stället har utan tvekan varit spännande att följa. För några år sedan påträffades ett lik med en jävla massa hål i ryggen, närmare bestämt 68 hugg i ryggen som visade sig vara gjorda med en häcksax. Liket påträffades typ 40 meter från restaurangen och strax bredvid en skolgård. När det hela löste sig har jag för mig att det var juggar inblandat, ägaren var med på ett hörn och även en servitör. Handlade om skulder hit och dit har jag för mig. En jävligt skum grej var att en dåvarande klasskompis far typ en vecka innan mordet haft inbrott i sitt garage och vad stals? Juste, en häcksax. Riktigt scary men det visade sig att det inte var hans häcksax som var inblandad i det hela.

Detta uppmärksammades på Efterlyst och kommer någon ihåg det avsnittet får ni gärna fylla i. (Skäms nästan att jag inte kommer ihåg så viktig kulturhistoria om min hembygd)

För inte så längesen så brändes nästa hela köket ut också i en anlagd brand, även det handlade om skulder. Så går iaf ryktet här i bygden...

Satanistmordet
Ett annat mord som inte inträffade efter allt för lång tid var mordet på Håkan-vad-han-nu-hette-i-efternamn. Hittades knivhuggen i sin lägenhet. Det skumma med mordet var att han hade någon form av satanist-tecken inristat på skulderbladet, var tydligen gjort med samma kniv som blivit hans död. Karln var tydligen bekant med en polares far så det kändes lite skumt. Har för mig att även detta mordet uppmärksammades på Efterlyst men är ej helt säker, tror inte dom kom fram till vad som låg bakom mordet eller vem som var gärningsmannen.

Uteliggaren
Det tredje mordet som skett under min livstid i hålan var när en lokal uteliggare blev ihjälhuggen med en yxa på skolgården. Mannen ifråga var lite småskum, hade nån form av knäpp i skallen och var inte helt riktig då han brukade gå runt med sina plastkassar i byn och flumma. Sågs även uppe i motionsspåret i skogen iklädd kvinnokläder. Han gjorde dock ingen illa och var på intet sätt otrevlig så det kändes mest tragiskt. Mannens bror dömdes sedan för mordet.

Just att man bor i en liten jävla håla där typ alla känner alla blir ganska drygt när något sådant här händer, kan förstå hur folk i Knutby och andra mindre hålor känner när saker nystas upp. Bara en grej som att en kompis farsa är bekant med nån snubbe som hittas mördad är lite smått otrevligt. Men när man va en liten skitunge så var det ju det häftigaste i världen...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Öppna en banjobutik!

Här finns ingen tid att förlora, det pengar att tjäna.

Anonym sa...

Du, ta reda på lite jävla fakta innan du sätter dig och skriver massa skit. Det är så mycket fel i den här texten.

F.d. Skultunabo

Anonym sa...

JISSES!
Flyttade till Skultuna för en vecka sen.
Byn är faktiskt trevlig på dagtid! Men kvällstid vill jag verkligen inte gå ut själv!

Besökta även Ronnys nu i fredags. Tänkte ta en öl med två bekanta och prata.
Men besöket innebar inte så mycket trevligt.
De som jobbade var fullare än de 5(!) gäster som var där och de hade i princip slut på ölen.
Jisses..
Börjar fundera på vad jag gett mig in på..