fredag 25 april 2008

Pope JL II

Det var inte bara Bosma som gjorde bra i från sig på Brudis i Onsdags. Emil K visade prov på vilja och slet sig upp för Supercool utan hjälp av någon spot. Modigt med tanke på att många har backat på det lite lättare slutskicket. I förrgår kväll klagade Sydde på att jag inte hade skrivit något om tisdagskvällen på Brudis. Och ja, vi ska skriva ett ord om hans fina flash av Sandman, Crells flash av The Bare Pimp Project och Brunos dagsflash av FGA. Även Flamman tog sig upp för The Bare Pimp Project

8a.nu brukar regelbundet hänvisa till att de i huvudsak finns till för klätterkollektivet. De betonar ofta sitens ideella aspekt. "Jag har inte startat 8a och luftpadda projektet för att tjäna pengar. jag har startat det pga. av passion för vår sport." Detta är ett uttalande som genomsyrar all retorik på dottersiten. Det är en bra grundinställning. Vi skulle dock önska att påven Jens Lars II och hans kardinaler tog en liten mindre framträdande roll. Istället för att vara till för kollektivet försöker de med järnhand styra kollektivet med sina bullor.

1. Ni skall icke hava andra scorecard vid sidan om Mitt

2. Ni skola icke nyttja graden i topon, ty den är icke granskad av Oss.

3. Ni skola frukta och älska 8a.nu över allting och sätta all tro och lit till statistiken och poängen.


"We don't like slashgrades."

"Boulderroutes shall be graded with our slashgrades but without the slash. We hereby declare the 8Bb+!"

"You have not done an 8b."

"That man is not able to climb that hard"

"He's a cheat!"

"It is not possible to climb harder than you have ever done before"

"That problem is an elimination"

"Peter Bosma is a soft touch"


Hm, kanske inte allt är riktigt sant men vi gillar att läsa mellan raderna, tolka och extrapolera. Vi hoppas i all ödmjukhet på att man kanske kan initiera ett paradigmskifte och få in dottersiten på ett nytt spår. Kanske är det dags att lyssna på alla användare istället för att försöka diktera villkoren själv? Är man till för gemenskapen måste man vara lyhörd. Borde inte göteborgare ha full koll på begreppet känselspröt eller är kunskapen begränsad till decapoder? På kort sikt har de kanske vunnit "klick", annonser och pengar, på lite längre sikt har de har de förlorat enormt med good-will.

---

Och angående eliminationer, konventioner och varianter kan vi faktiskt skita i vad andra tycker. Det är upp till oss bouldrare att definiera våran egen aktivitet. Repeteras och accepteras ett problem existerar det, oavsett om det handlar om att klättra rakt upp eller att bara ta vartannat grepp.


Vi lyckades få tag på en kort filmsnutt på Pettersson mitt i under tisdagens brinnande diskussion på 8a.nu. Och vi förstår honom. Det är sjukt irriterande när folk duckar för frågor eller svarar på helt andra frågor än de man ställt.

3 kommentarer:

Cassius sa...

Shit man
Det är verkligen intressant att se någon kritisera Jens med ett högmod som antagligen står över de flesta påvar. Jag har läst få bloggar med ett mer impregnerat ego än denna och generaliseringarna haglar tätt i princip alla inlägg. Det bästa inlägget hittills(någonsin) var förra intervjun där någon annan fick lite cred! Det är kul med egna åsikter och det är kul med debatt. Någonstans verkar det som om Jens och du båda har den inställningen. Men ingen av er är särskilt diplomatiska och ingen av er tar särskilt mycket hänsyn till andras åsikter när ni väl bestämt er. Med det har du en poäng i att 8a siten borde bli mer användarstyrd! Men att du dissar oss som hjälper till med 8a, ofta ideellt, genom att föreslå att vi är någon slags underhuggare utan åsikter är bara töntigt. Gör något positivt för klättringen istället för att bara klaga. Innan du varit ute och satt upp minst 100 leder och borstat rent minst 100 problem, samt arbetat för en ökad samhörighet och interaktion bland klättrare så kanske du inte ska bia och bua så mycket. Eller?

Jon sa...

Hej,

Jag ber om ursäkt om jag dragit alla i 8a-teamet över en och samma kam. Och visst var det kanske en onödig passus. Ni förtjänar självklart uppskattning för allt arbete ni gör med att göra 8a till en bättre site. I grund och botten gillar jag den och tror att den kan bli riktigt bra i framtiden.

Jens kommentarer har däremot inte bidragit till att bygga upp förtroendet för siten. Det är en del som har tagit illa vid sig av dessa.


"Gör något positivt för klättringen istället för att bara klaga. Innan du varit ute och satt upp minst 100 leder och borstat rent minst 100 problem, samt arbetat för en ökad samhörighet och interaktion bland klättrare så kanske du inte ska bia och bua så mycket. Eller?"

1. Alla har rätt att uttrycka sin åsikt.
2. Förhoppningsvis leder detta till en förändring.
3. Bara på västkusten har jag satt upp omkring hundra problem. Är det nog?

Cassius sa...

OK, vi släpper det. Jag får nog erkänna att en del av din blogg är ganska användbar. Send on!
J