måndag 21 april 2008

Att aldrig lära sig

"Men mest sannolikt så är nog Houdini assis, 8A+. Vi får se... Pers utvecklingskurva gör nog att det finns potential för tom 8B+ inom några år."


Ganska magstarkt att göra ett sådant uttalande. Om man tillämpar 8a:s egen graderingsteori ska ju den tid det tar för klätteretablisemanget att klättra ett problem ligga till grund för graderingen.

Personligen skulle jag bara vara glad om jag hade den motivation och det driv som Peter och Per har. Att dag ut och dag in sitta under samma problem och nöta tills det till slut ger med sig. Jag har ingen aning om hur länge de har jobbat på sittstarten till Houdini men det rör sig nog om väldigt många sessioner. Kul att aldrig att aldrig få full cred för sin idoghet.

Har man redan klivit i skiten en gång borde man väl ha lärt sig att man inte ska klampa omkring med den under fötterna än mindre kliva i den igen.

10 kommentarer:

Stefan E sa...

Det är roligt och inspirerande att vissa har orken att nöta in problem på detta vis. Själv är jag lite för otålig och orkar inte lägga ner så mycket tid på ett problem. Att efter allt detta slit få höra från andra sidan landet att det man gjort är lättare av en person som man aldrig träffat och som troligen inte ens sett problemet skulle göra mig vansinnig. Grattis Per!

lestef sa...

- Du skall icke hoppa över ett steg på gradskalan, för då kommer Jante-Jens att dra dig i skiten.

-Du skall icke ha en enastående utveckligskurva, för då kommer Jante-Jens och biter dig i röven.

Anonym sa...

Hoppas Per läser Bruno och säger också grattis här till Per! Riktigt coolt!
/Jenny B

Stefan E sa...

Javisst, Per måste ha glömt att han är tvungen att åka och göra en 8a+ först, annars måste ju 8b'n åka ned ett snäpp automatiskt. Jens har redan bestämt det.

Anonym sa...

Går det att bli annat än imponerad och motiverad!!! GRattis och grymt bra jobbat.

//Pierre

andreas sa...

fett inspirerande!!!

att herr 8a har en skev syn på saker är väl ingen nyhet, han fick tex för sig att gradera ner nån 8bplus i rumney till 8b helt sonika , hissen verkar ju inte ha gått ända upp hos den mannen och diverse hästar har nog rymt från hagen för länge sedan.

per norgren sa...

tack för alla fina ord, sånt gör en glad!
ang. jens, "jesus, ......! it's just a game"

Anonym sa...

Jens har rätt i att med statistik kan man se felgraderingar. Men för att göra statistik behövs ett stort dataset. Två bestigningar är knappast tillräckligt underlag för att göra en vettig statistisk analys. Dessutom tvivlar jag på att Jens är tillräckligt klyftig för att någosin kunna objektivt granska sin databas.

Den skulle nog upp till 8b igen om Said klarat den.

Jens-4-president

Ludde sa...

håller med jens larssen om att problemet nog bara håller 8a+. har iochförsig inte klättrat det men jag har kollat och känt lite på greppen och så har jag har rest omkring en del i världen och tittat på en del andra svåra problem och jag kan tex nämna att "golden feet" i cuvier, har betydligt mindre grepp och den är 8a+. men man kan ju vara nöjd ändå med en bestigning även om problemet inte är så hårt.

grattis!

Ludde Hagberg

Anonym sa...

Kul...