tisdag 14 oktober 2008

Ett ganska oväsentligt inlägg

Sydsvenska bouldercupen avgjordes förra helgen. Noterbart är att det faktiskt kom en deltagare från norr. Grattis alla som vann. Vad gjorde Stockhomisarna? Varför deltog inte Bosma, Holm, Aspberg (troligtvis skadad), Mr Andersson eller, varför inte, Mr Smoothass? Carl-Ola, Geir och Sennelöv för att nämna några brukar vara flitiga med att resa runt. Vad gör Stockholmarna så hemmakära? Inte den fina stadsnära bouldringen i alla fall...

Nu lämnar vi retrospektiviteten och blickar in i framtiden för ett ögonblick. Stora tävlingar i Paris i helgen. AK bjussar på oddsen direkt från spelmammon:

"Matilda slår Angelica ger 1.5
Angelica slår Matilda ger 2.0 "

Förvånade? Ta en titt in på verket en vanlig vardagkväll. Verket spawned a monster så att säga...

Husgudar, årets/deceniets/tidernas-klättrare listor är åter igång. Säga vad man vill om sådana listor men det är faktiskt lite kul att fundera ut vilka ens husgudar är. Personligen hyser jag djup respekt för en rad personer i klättervärlden men när man börjar sålla lite och försöker ta lite distans till dagens hits och listettor finns det några ikoner som lyser starkare än andra. I går försökte jag få något vettigt ur AK och vad kom han upp med?

-Oscar Råström

Oscar mofo Råström? Här funderar man över sina stora förebilder i klättervärlden och AK droppar Oscar. Inget ont om Oscar men i min bok bleknar han något i jämförelse med Ben&Jerry liksom. Men varför inte? Vi kan ju kanonisera även Oscar. Låt se...

Alain, Gill, Godoffe, Råström, Güllich, Destivelle, Moon, Moffat och Edlinger

Funkar, eller hur? Syns tydligt att man är sprungen ur ett tidigt nittiotal...

9 kommentarer:

AK sa...

Du! Jag nämnde Oskar som årets, då jag anser att hans prestationer* varit något utöver det vanliga**.

*| allround
**| inte bara skitiga sittstarter med.

Anonym sa...

Jag vet, jag borde kanske borde varit lite tydligare på den punkten. Men jag gillade ditt svar...

/Bruo

Anonym sa...

va fint...ni har en blogg ihop och sen kommenterar ni själva era inlägg...;-)
Men allvarligt ... kom Simon & Oscar iväg till Yosemite? Blev det nån Freerider...är det förresten några svenskar som hasat sig upp där utan häng? Upplys gärna stackars mig som bara jobbar och jobbar ... ni är den enda kanalen jag har med verkligheten!
/Veteran

Anonym sa...

ha ha ha, eller lol som kidsen säger. Jag skulle snarare säga att det här är en kikare in i kloaken snarare än en kanal in i verkligheten.

Simon har mig veterligen inte kommit iväg än. Kanske blir det senare...
Hoppas du ändå uppskattar piffopuffandet.

Piff

Anonym sa...

My money is on Mooney...

CRE 2xLL 2theO

Anonym sa...

På tal om Paris, så ska dessa j*v#! fransmän ta 25 euro i inträde. Blir ingenting med det. Testade idag att ta tåget till Bois le Roi, för att därifrån ta mig till Rocher Canon till fots. Funkar helt OK! Blev en dagsflash av Chasseur de Prises. Riktigt jävla fint!

Anonym sa...

Brismo då? Tickat Dreamtime!

kjell borrdell sa...

bra prickat Bruuno!!!
Matilda gjorde bättre ifrån sig än Lind, imponerande att du prickade den...

Anonym sa...

Jon, jag har faktiskt inte varit skadad på hela året! Bara lite intressesvacka, men sm är ligger ganska nära nu och jag ska nog dit. Du också hoppas jag? ;)
/C