torsdag 9 oktober 2008

Crimper filmfestival

Som vi tidigare nämnt så kommer ett par människor anrdna en mindre klätterfilmsfestival i Stockholm, precis som då som nu så undrar vi varför den blir barnförbjuden.

Jag beslöt mig för att jaga ner en av dessa människor och tryckte upp honom mot väggen för att få några svar.

Hörrö, du stal min idé, vad har du att säga till ditt försvar?
Alla bra idér blir stulna till slut. Jag har själv ... inspirerats av idén från annat håll.

Yeah whatever. Hur kommer det sig att det är barnförbjudet? Endast för vuxna, i en mörk lokal med en massa sprit kan ge lite fel signaler...
Hur gammal är du egentligen? Hur kan endast för vuxna, mörk lokal och alkohol ge fel signaler? Det kan ju bli hur kul som helst att låta vuxna klättrare mötas och diskutera bästa Pinchen, Crimpen, Juggen, Redpointen,Klätterfilmen,Guldtajtsen ... under trevliga former utan att behöva jaga bort barnen från bouldermattan varje kvart.
Ölen kommer vara kyld och musiken kommer vara grym, upplagt för en unik klätterfest med andra ord!


En kebab innan hemgång så låter det som en vanlig lördagkväll. Vad har ni fått in för bidrag som ska locka kultursociteten?
Fokus är snarare på vanliga klättrare, som du och jag, än på kultursocieten så vi har fått in allt mellan top-dollar filmer med ledklättring till snudd på smalfilmsproduktioner med okända aktörer på boulderblock i mörkaste Skåne.
Allt funkar och så länge det håller kul, intressant eller snygg klass så har vi inget emot att det visas på Crimper!


Hmmm. Kan ni inte berätta lite om er själva och var idén stals ifrån?
Vi är Maria och Jacob som båda har mer talang för att organisera och planera än det här med klättringen. Hur det än blir så står man och stampar på samma grader... men så länge det är kul så.

Idén har faktiskt varit med oss sedan år 2001 då jag var på en inspirerande filmfestival för sporten fallmskärmshoppning. Filmas gör det ju även mycket inom klättringen så jag tänkte att det här borde vi försöka dra igång men efter olika om och men; problem att hitta lokaler, tidsbrist och problem med öl&party-tillstånd i samband med filmvisningen blev det först nu, 2008 det blir av.

Att det dessutom ges möjlighet att ta en kall pilsner, vilket brukar vara aja-baja inom klätteranknutna event, gjorde mig än mer peppad att drag igång det här.

Keep talking feela!
feela? är det isländska?

Ok wiseguy, sista frågan, vad önskar ni få ut av kvällen?
Att det blir såpass kul för besökarna att de börjar tjata på oss att dra igång det även nästa år.
Vi har hittils sålt biljetter till tyskar, skåningar, göteborgare och ett gäng stockholmare som dyker upp den 8:e november så det här kan ju som sagt bli hur kul som helst.


För mer information gällande festivalen så kan ni besöka Crimper.

5 kommentarer:

Anonym sa...

jag kommer
/anonym

Emil Rylander sa...

är fallskärmshoppning en sport?

michael sa...

lika mycket sport som utomhusbouldering...

sydde sa...

Underhållning Ali. Ska väl släpa sig dit då. Sprit + mörka lokaler kan ju ibland betyda kul.

stefan sa...

Kul! Jag kommer!