onsdag 20 augusti 2008

Nya och gamla tick.

Lite ditt och datt en onsdag som denna. Det har skickats faktiskt, sånt där som vi inte varit alltför vassa på att rapportera den sista tiden. Sends är lite av en färskvara. En halvdag senarre känns det lite unket och två dagar gamla är de till och med lite ruttna.

Men vi skiter i det och påtar lite i såväl dagsgammal som väl intorkad dynga.

Sydde börjar äntligen etablera sig på allvar i de lite högre graderna. Enligt utsago längtar han efter lägga repet på hyllan och äntligen kicka i gång bouldersäsongen. Vi förstår vad han menar, själv sitter man i ett sportklätterlimbo för tillfället. Nåväl, vi ska inte gå in i detalj på det, istället var det ju Sydde som skull lyftas fram. I går tickade* han av S.F.W. Att ni fortfarande väntar på att det skall flasha till på dottersiten beror på att han fortfarande velar om graden. 7c+ eller 8a?

Att Per N och Peter L skickar hårt är numer vardagsmat. Först ut var som bekant Per med Voigas men Peter var inte långt efter och plockade med sig både Voigas 8a/b och Riverbed 8b från Schweiz. Vi kan inte göra mycket annat än att lyfta på hatten för denna vidunderliga prestation. Men det här visste ni ju redan.

Matte Nyberg visar också livstecken och vi inser var han har hållit hus i sommar. Matte kör lite samma stil som Per och Peter; när han väl har bestämt sig för att göra ett problem är det bara en tidsfråga innan stenen ger upp på ren utmattning. Stort grattis till hans första 8a i vilket fall. Hoppas att det som grädde på moset också var ett fint problem.

Vad gjorde Olof i Franken egentligen? 6 registreringsbara ticks på tre veckor varav den ena är en 2:go 8a och resten onsighter. Vad än han gjorde var det ändå tillräckligt för att hålla Lindström på någorlunda behörigt poängavstånd på rankingen. Vi går en spännande höst till mötes.

Thats it! Nog för nu, vi har hjul som väntar på att uppfinnas. Men vi slänger in en liten bonus bild på Ron-Ron et caramel i Rocklands.
*Vågar man fortfarande använda begreppet ticka?

5 kommentarer:

sydde sa...

Nja alltså reggad e den, men flashar till gör det ju bara om det är 8a eller hårdare...

Ja grattis Matte - starkt jobbat!

sydde sa...

Grymt att göra den där förresten. God damn va hård den kändes (Inte för att vi kunde etablera ens...)

Jon sa...

Startade på railen vilket kändes som den finare varianten. Avsevärt lättare än vad den såg ut. Kände mig lite lurad på konfekten iom den utlovade graden i föraren, vilket naturligtvis förtog hela känslan av att ha klättrat ett fint problem...

Saddo sa...

...nämen... hur menar du nu? är det graden som är fin - eller rörelserna o stenen o omgivningen o humöret o stämningen o klippdassarna...?

Damn those grades.

Anonym sa...

Well nu plingar det till eftersom Syddet lekte sig upp för No fuel for the pilgrims i Anneberg här ikväll! Han e en grym sändarmaskin!

/Jenny