tisdag 12 augusti 2008

Filmtajm

L'Étranger, 85 days in Font. Gratisrulle som bjuder på en hel del beta inför höstens nästa road trip till den magiska franska skogen.

Keith Bradbury aka Unclesomebody gör det som de flesta av oss gjort någon gång eller ännu planerar att göra, och drar till Fontainebleau en längre period.

Inte helt olikt Svenne Banan så har han tränat hårt som fan inför sin resa. Detta är något som vi slipper se som tur är i filmen. Dessa delar har han lämnat kvar i trailern.
I filmens början får vi se hur Keith elegant rör sig upp på de mest klassika linjerna, vilket han gör alldeles för lätt. Efter 10 minuter känns det som att det kommer att bli en väldigt tråkig film om han bara ska skicka på och aldrig ge publiken en sur min när allt skiter sig. Men sen så kommer vändpunkten.

”Man is the only animal whose desires increase as they are fed; the only animal that is never satisfied” – Henry George

Soundtracket består av en fin blandning elektropop med tillhörande britpop som funkar lika bra i denna film som det skulle göra på förfesten inför Popaganda.
Allt som allt så är detta en väldigt trevlig film att kolla på med minimalt snack. Framförallt så är den gratis. Länken

Vilka fler filmer kommer i höst? Vi summerade ihop en liten lista på vad väntas.

The Pure, av Chuck Fryberger. Chuck har det senaste året gjort ett gäng småfilmer som funnits tillgängliga på MomuntumVM. Nu ger han sig in i kampen med de större aktörerna och drar till Rocklands med Nalle Hukkataival, Daniel Woods och Paul Robinsson som tickat på som om allt vore 5+.

Dosage V, den femte i serien för dem så inte lärde sig latin i skolan. Lowell bröderna har lyckats bra med sitt tidigare koncept med att låta Sharma, Graham och Kehl flexa och snacka om livets mysterier och sanningen med klättring. Men kommer det att funka en femte gång? En recension på filmen finns redan ute på systerbloggen Klätterbilder

The Sharp End, av Peter Mortimer. First Ascent blev väldigt lyckad. Nu tycks de ha fått med ett större gäng och en större budget. Bara trailern gör att man behöver gå förbi närmaste apotek och köpa en tub antisvett. Häng med Tommy Caldwell med frugan Beth Rodden samt Steph Davis, Dean Potter tillsammans med Lisa Rands, Matt Segal, Alex Honnald mfl när de ger sig på längre och mer riskfyllda linjer än vad Svenne Banan någonsin skulle kunna tänka sig.

Yet Another Trilogy, av finska Jannunen. Återigen en film som mna lagligt kan slanga ner. De två tidigare filmerna var helt ok. Något att räkna med är att Nalle tillsammans med sina finska polare skickar på som vanligt. Utöver hårda ticks så lär soundtracket bestå av lika hård techno. Finns snart på en torrentsite nära dig.

The Sends, Shawn Boye packar bilen full med utrustning och rör sig återigen runtom landets alla hörn och siktar in sig på ett nytt format som inte ska vara helt olikt uppläget för Dosage filmerna. Räkna med lite av varje utöver trad. Att dömma av det som man sett så kommer detta att bli Shawns hittills bästa film.

Crackoholic, Jonas Paulsson har tillsammans med Mikael Widerberg varit nere i Bohuslän och filmat flitigt det senaste året. I vad de beskriver kommer att bli en sällsynt spännande odysse i tid och rum kommer vi att få se en del kända samt okända ansikten från nu och från hippie-eran då klättringen påbörjades i Bouslän. Kommer denna film att bli det svenska svaret på den klassiska filmen Hard Grit?

Den har alla förutsättningar att bli minst lika bra. Tillsammans med Sveriges hårdaste tradklättrare får vi hänga med på en resa till Sveriges Yosemite där det tickats på ordentligt det senaste året. Kanske vi får ett svar på vem som är kungen av Bohuslän, Wulf eller Restorp?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Inte riktigt gratis:

"Now the interesting bit. So far so good, I hope. Since I’m trying to stick to this principle of freeconomics I’m opening up the option for you to make a donation to me after you’ve received/watched the video. Basically, if you think it was worthless you can send me an abusive email detailing exactly why you thought so (which will help me for next time!). If you think it was worth some monetary amount then you are free to send me whatever amount you like via paypal, cheque, cash, or even via another medium like a free lunch, sweets, fresh sushi, etc. It’s all up to you, and I’ll certainly harbour no ill feelings against you if you simply decide to do nothing (this is the expected reference level)."

http://www.unclesomebody.com/blog/

Anonym sa...

i min värld är steklunds film om SA mycket mer intressant...när?var?hur?
/hobbyklättraren