fredag 29 februari 2008

BO!

Om ni inte är helt vanliga slackers som kan dra ut när som helst under veckorna kan jag rekommendera er att släpa er ut till BO i kväll. Väderprognoserna inför helgen ser minst sagt bedrövliga ut så då kan man lika gärna bränna det sura krutet redan i kväll och problemen ser ut att bli schyssta. Senast det begav sig var deltagarantalet ganska lågt och det fanns gott om tid och plats för alla att pröva samtliga problem ordentligt. Så varför inte passa på? Nästa månad kanske utomhussäsongen är i full blom. BO är nog det tävlingsinitiativ som vi på Bruno uppskattar mest. Visst har de andra gymmen liknande arrangemang men det är långt ifrån med samma regelbundenhet och med samma uppslutning som BO. Det känns grymt kul att se folk köra över 20 mil för att delta, vilket också säger något om kvaliteten.

Photo: Dorothea Karalus

Vi avrundar arbetsdagen med att begrunda fenomenet tickmärken. För många år sedan var Bruno extremt skeptiskt till även det minsta kritmärke för att markera ut var ett grepp befann sig. Människor förändras, så även Bruno*. Idag kan han tänka sig att till och med dra små linjer för att fånga in vilt flaxande labbar. Men det finns fortfarande en gräns, kanske inte lika tydlig och kategorisk som förr. Det kan arta sig på olika sätt men den värsta avarten vi har obsrverat var på bland annat Sur-Prises i Isatis. Efter lite urkundsforskning och vilda slutledningar fick den namnet "Kalmarmetoden"**. Kalmarmetoden går helt enkelt ut på att man målar upp en 10 cm bred och 20-50 cm lång autostrada med ett helt kritblock. Det känns grinigt att behöva skriva det men det ser verkligen för jävligt ut. Det märkliga är att det är så få som faktiskt försöker borsta bort dom.

Foto från boulderalbarracin.

Kul att se att det händer lite kul på gamla gamla jug. Är det inte dags att återuppstå på nytt på riktigt?


* Fast bara lite.
** Nu vet vi egentligen inte om den har sitt ursprung från Småland. Det kanske bara är fria fantasier.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vart tog Anders B vägen?

Snydrik sa...

Tror BO kan bli riktigt bra idag. Tannermannen gjorde en stark insats med att hålla koll på notoriska hård-problemsbyggare så nivån borde va den rätta för en lång session. Deltar tyvärr inte själv - åker bort + ond handled, men är rätt säker på att få pris för bästa problem.

Begreppet "Kalmar-ticks" kommer alltid leva kvar oavsett vem som egentligen var skyldig den gången i Isatis.

Carlos sa...

Det är märkligt vad man har för toleransnivåer. Jag har ungefär samma tankar som Brunovich angående kritmärken men blir nästan glad när folk ritar streckgubbar på stenen.

http://tkak.mine.nu/BIMBO/VisaEttProblem.aspx?iProblemID=2542

Anonym sa...

Jag trodde den officiella benämningen på oskicket var Tysktick?

Anonym sa...

Nej, det är Kalmartick.

Anonym sa...

Bilderna visar en 8a/8a+ på sector techos..skitfin om man är stärk nog samt en 7C(techo don pepo, left) på sector cabrerizo..

Men det visste ni kanske redan:)

Mikael