söndag 17 februari 2008

Förare

Massor av smått och gott denna måndag. Crimp har äntligen lagt upp en galleri över Almenäs. Vi lockas onekligen av det hela. Preliminärt 1-2 mars om väder, omständigheter och nycker vill väl.

Mer förare. Steklund har gått och skadat handleden. Bortsett från det tråkiga i att han blir borta från klättringen en längre tid så har han faktiskt fått lite tid över. Så mycket att han fått ut Åkersföraren på bimbo.

Poängtokiga Le Stef har uppenbarligen brutit mot något av budorden när han reggade The Flame. Vi skiter i vilket och gratulerar både honom och Bosma till att ha skickat ett riktigt häftigt problem. För övrigt önskar vi att Martin T skulle kunna vara lite mer aktiv på 8a.nu med att kommentera nyheterna.

I lördags försökte vi oss på en liten fuling genom att sno Steklunds och Hamlins projekt. Båda är skadade så det är öppet mål. Det gick sådär. Tyvärr hade de försåtsminerat problemet med ett stycke skitig urtoppning och ett stycke hög höjd. Ingen vågade toppa ur. Men resan var inte förgäves. TBS håller på att utveckla en revolutionerande klätterdräkt tillsammans Prana. Dräkten är inspirerad av det sena åttiotalets spandextänk men är tillverkad av 100 procent ekologisk bomull producerad på andra sidan jorden. Bortsett det uppenbara i att det är mycket enklare att bara ha ett plagg att hålla reda på så är det tänkt att dräktens aerodynamiska egenskaper skall ge dig det där lilla extra som krävs på dynamiska moves. Det är även att vara möjligt att DWSa och bada i plagget i sann retroanda. TBS kommer naturligtvis att placera detta plagg hos vissa högprofilklättrare och rapportera varenda gång någon av dessa har gjort en led eller ett problem i dräkten. I dagsläget finns än så länge bara en prototyp.

High-performace climbing suit.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Retro-stekardräkt!

Anonym sa...

med eller utan "pisslucka"?

Bruno sa...

Enklast blir det om man du har snabel. Dräkten är ganska töjbar. Det är bara att dra upp vänsterbenet (eller höger beroende på hur man är funtad) och slanga upp...

Anonym sa...

var beställer man?

Carlos sa...

Jag förväntar mig att bli sponsrad av TBS, min favorit färg är magenta. Storleken S.

Stone Roots sa...

Hade det varit 1 April så hade jag trott att det var ett skämt men den här dräkten kommer att gå som smör i solsken i Frankrike! Deras stil!

Sydde sa...

Själv var jag mer än lovligt skeptisk till Brunos nya dräkt, men efter att ha sett den "in action" är jag helt övertygad. Han gjorde enkelt moves som jag inte klarade alls, enbart tack vare de egenskaper dräktens speciella design ger. Jag har måttbeställt en egen och kan knappt vänta på att få testa den på klippa. Då är jag säker på att även jag kommer att kunna göra mer än startmovet på Hamlin/Steklund-problemet.

Jenny Körlin sa...

jag vill ha en rosa med glitter på