onsdag 13 februari 2008

Surt sa räven

Eftersom Hasse gillar när vi ägnar oss åt 8a.nu tänkte vi inleda dagen med ett svep över dottersiten:

Vi kan bara inte låta bli. Förs ut är Massih som har tankat upp ett antal fina bilder. Och vi kan verkligen inte låta bli att tulla lite på det bildgalleriet och vi känner oss lite som ett barn som överaskas med fingrarna i kakburken. Sofia Sandgren-Massih vid kameran. Har månne marinfantasten Steklunden varit framme och döpt problemet?

Den vanligtvis så stabile Björn Pohl levererar för en gångs skull en artikel som vi för en gångs skull inte kan ställa oss upp och applådera. Att inte bemöta Danis, i våra ögon, befängda påstående är tjänstefel. Visst, vi har inte samma erfarenheter av extremt extrema extremt långa extrema leder på kalksten, men vår erfarenhet av kalksten är att leder blir svårare med tiden. Svårare, inte lättare. Vi tar det igen: Svårare, inte lättare. Varför då då? Jo, kalksten poleras och med många passager försvinner friktionen från stenen. Undantag förekommer säkert, men det är just undantag. Extremt konstigt att ens försöka lansera en sådan förklaring. Mer troliga skäl till nedgradering är missbedömning och nya sekvenser. Oavsett så gäller det att försöka undvika surt sa räven kommentarer à la Ramonet och la Rambla (När vi inte orerar över metanymfer gillar också vi att hämta ordstäv från fablernas värld).

Det känns lite som hela historien om att grepp skulle ha förbättrats på berömda problem i Schweiz efter att de har satts upp av FA. Kanske har det verkligen hänt eller så är det bara griniga förstebestigare som inte gillar att se sina problem nedgraderas. Kanske var greppen redan manipulerade från första början. Vi vet naturligtvis inte hur det förhåller sig med den saken.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Eriks bilder var fina. Men det roliga i sammanhanget var Flodins bilder på 8a. Mannen har bouldrat i hundra år, jorden runt, hårt och lätt, men hans samlade bildskatt bestod av bilder som en treåring hade gjort bättre. Jag har sällan skådat fulare klätterbilder:

http://www.8a.nu/index.php?country=SWE

Bruno sa...

Nu ska vi inte vara såna. Vi uppskattar det faktum att han ändå lägger upp lite bilder. Att hävda att det ser ut som om de är tagna av en treåring är jävligt onödigt och dumt.

h sa...

Om jag frågar snällt så kanske jag får assistera som jantelagspolis på BRUNO?!

Att (som anonym gör ju inte saken bättre) klaga på att folk faktiskt lägger upp och ut sin privata kollektion är bara helt idiotiskt! Det är en handling helt utan förbehåll och bör respekteras och uppmuntras!

Att det inte håller högsta klass är definitivt inget problem så länge man inte använder materialet för att pressa på galna teorier och direkta lögner för att starta osämja och totalt meningslösa diskussioner.

8a.nu's nyheter är ypperliga exempel på när helt galna teorier presenteras med hjälp av helt irrelevanta bilder och tabeller. Oavsett om det är gradhets eller styrelsemöte för djungelklubben.
Att de sedan använder photoshoppade bilder är bara ett direkt hån på de riktiga proffsfotografer som ledigt skulle kunna lyfta 8a ytterligare en nivå. Men det är klart, sitter man i djungelklubben dimma så kanske visionerna klarnar!

/hASSe

Bruno sa...

hASSe,

Du får gärna vara polis också här.

Jag får inte riktigt ihop argumentet att djupa hål på brant sten skulle förbättras. Klassiska grottor som Les Goudes, Grotte de l'ours (ah nostalgi, den gamla goda tiden: http://www.cragx.com/media/movie.php?content=yuji01.qt), Volx och Orgon stödjer ju knappast en sådan teori.

Grottor i Spanien känner jag för dåligt men de jag varit i har ju inte direkt mått bra av tidens tand.

Fling sa...

Det är som vanligt med Jens. Han har för lite logik i sina argument. För honom verkar det bra och sedan gör han allt för att hävda att så är fallet och förstår inte annat.

Jag har också erfarenheten (dock ringa, ska tilläggas) av att kalksten (den mesta klippa faktiskt) blir polerad och att leder blir oftare svårare med tiden pga att grepp lossnar, steg poleras, inte lättare (även om kritmarkeringar ibland underlättar).

Erik Massih sa...

Tänkte bara tala om att Sofia bytte efternamn till Sandgren-Massih när hon tog mig till sin äkta man.

/Erik M

Anonym sa...

Oh naturligtvis! Korrigerar på en gång.
/Jon

Erik Massih sa...

Rätt ska va rätt... Du är förlåten och Alihunk kan ju skylla på att han var ganska skaplig... Vilket också är förlåtet.
/erik

Bruno sa...

Alihunk, tänka sig... Jag har alltid trott att det var Hunk-Ali.

Sy sa...

Ali-hulk heter väl den famösa leden och inte Hulk-Ali, alltså Ali-hunk.

Fan va sjyst det ser. Nästan som i Orminge eller liknande... =(

Carlos sa...

När jag var där fick jag en berättelse av Mr Andrada i egen hög person. Jag har känt till sanningen ett längre tag men tigit enbart av avund. Ja, jag skäms för det men jag hoppas att genom at avslöja hemligheten Ali ska få den uppmärksamheten han förtjänar

"Jag hysser ofantligt stor respekt till Ali och förundras över hur perfekt kroppshydda han har lyckas frambringa genom hård bergsbestigning och användande av antirynkkrämer. När min långa kamp för att göra alla linkups i Ali grottan bar frukt, kunde jag inte annat än att kalla den ståtligaste av linjerna på vår planet efter denna fantastiska varelse. Namnet kunde ingen annan bli än "Ali, the Hunk". Anledningen till att jag nödgades använda det förhatliga bindestrecket är att Firefox och 8a.nu för tillfället hade ingen samarbesvilja och jag finge inget annat val än att förkorta det korrekta namnet. Jag hoppas att Ali ska förstå det inträffade och att han inte hysser agg mot min ringa person."

Dessa är altså Danis berättelse ord för ord. Må de ristas i sten.