tisdag 19 februari 2008

Ännu en dag i våra liv.

Helgens lilla utflykt till den karga verkligheten utanför klättergymmens trygga sköte har jag bittert fått ångra de senaste dagarna. En förkylning i sin linda valde att blomma ut och jag har bara mig själv att skylla då jag struttade omkring i bara trikåer. I uppståndelsen kring den nya supertrikån glömde vi alldeles bort att skriva något om området.
Egentligen är det knappt något att skriva hem om. En sten med en klättervärd linje i övrigt ingenting. Men den är däremot väl värd en omväg om man är på väg ner mot Järna eller något annat område vid Södertälje. En lång takarête som hade varit en given klassiker om den låg närmare stan. Omkring 7c för ståstarten och 7c+ för sitten.

Frisör emeritus Peter Bosma i Siurana

---

Det missuppfattas friskt vad klättring utomhus är för något på allehanda forum på nätet. Vi känner dessutom på oss att det egentligen bara ligger provokation bakom det här. Låt hoppas att den här "debatten" som har tagit ganska otrevliga vändningar med diverse påhopp kommer att dö ut.Vi vill dock avsluta det hela det från vårat håll med att ta en titt på 8a.nus nya galleri. Riktigt fint. Hade klättring utomhus handlat "Blod, Smärta, Skador och Dödsångest" (Per Js inlägg på 8a.nu var bland det dummare man kunde skriva i just den tråden) så hade definitivt inte hedonisten Bruno ägnat sig åt det (varav hans ovilja att klättra på Södertörn).---

Filmen Auto Route var en riktig besvikelse och placerade sig i den stora skaran meningslösa klätterfilmer. Den hade i och för sig kunnat vara direkt smaklös som Soul Cal och det var den inte. Tyvärr kan jag knappt dra mig till minnes någon scen, med andra ord så är den: Only good for the bin.
Som ni kanske märkt har vi dagen till ära samlat lite kvalificerad klätterporr att vila ögonen på. Återskapa detta inne! Eller ute för den delen...

13 kommentarer:

Anonym sa...

Om det inte är "Blod, Smärta, Skador och Dödsångest", är ni säkra på att det är "klättring" ni håller på med, och spelar det isåfall nån roll?

Anonym sa...

Låter som en vanlig fredag kväll för mig efter en runda på stan.

sydboll sa...

Åh - La Baleine. En av de finaste problemen i min bok.

Problement från Rocklands (blocket ligger i området De Pakhuis, eller Alpha farm som det också kallas) är lite mysko. Där han flaxar omkring finns en 7B vi klättrade. Men , om jag inte minns fel, så är det han klänger på beskrivet som en 8A på bildtexten. Gissar på att det är en eleminationsvariant 7B:n (tror den hette Poison Dwarf)
I taket till höger går ett par sjyssta 6C.
Jäkligt snygg bild.

Carlos sa...

La Baleine ser ut att vara snorhård och en av de bildskönaste problemen jag har sett.

Repmässigt är den leden Ruth klättrar, "El latido del Miedo" (fruktans hjärtlsag) en fantastisk led och jag har fått höra att den är värd att göra ett eller två försök på den. Helt klart en av de bästa klätterbilderna man har sett.

Bra bildsamling Bruno! Fick lilla hjärtan att slå ett extra slag i minuten. Tack!

Bruno sa...

Vi tackar 8a.nu och Bosma för bilder och bandbredd.

Terradets bjuckar ju på många liknande leder. En given destination om man har nivån.

Här är en bild på en "chippad" led som är värd att klättras http://picasaweb.google.com/Grendel.Mic/EscalandoEnCataluAYPorEspaA/photo#5100293694876665042.

Bruno sa...

La Baleine förvånade mig med att vara betydligt lättare än vad den såg ut. Inte för att den skulle vara soft men jag tyckte att den såg hårdare ut. Det känns som om det är en ganska vanlig felbedömning som jag gör, såväl inne som ute.

Anonym sa...

också klätterbyxan är ute på test:

http://bleau.info/images/jeremy.frackiewicz/elpoussif.jpg

utomjording sa...

Min passion går mer mot leder utan grepp så jag tänder mer på sånt här:

http://www.flickr.com/photos/par/1643545847/in/set-72157594559952456/

(Lite gay med att länka till min egen bild men jag iddes inte söka.)

Lars P sa...

Åh fi fan så göttiga bilder.
Vad är den första bilden för ngt?

Ja Le Baleine var ju lyckligtvis mer överkomlig än jag fruktat. Så sjukt trevligt när man sneglat på ett problem för att vid nästa resa (2 år senare) få göra det.

Njutaren sa...

Ok, är det som ser ut som ett ballt Fontanproblem ett Fontanproblem och vars ligger det? Namn?

AK sa...

Bara att söka på http://bleau.info så får du all info du behöver för att hitta rätt.

Bruno sa...

Du är en hjälpare av stora mått Ali. Problemet heter La baleine och ligger i Petit Bois. Kommer inte ihåg om det är 7a eller 7a+ men fint är det i alla fall. Kanske inte det finaste men en riktigt snygg linje är det.

Anonym sa...

Första bilden är gamla hederliga Réve de papillion 8a i Buoux.