onsdag 14 maj 2008

Svinerier

Oberoende av varandra tillbringade Team Bruno hela helgen i rusets tecken. Den grovhuggne och klart tyngre medlemmen var på åkte på kryss och öppnar fortfarande luckor. Om jag känner honom rätt blir det nog också luckstängning illa kvickt. Ibland är det bästa att bara öppna dom lite på glänt eller inte alls. Den lite mer finlemmade medlemmen tillbringade helgen betydligt mer civiliserat med bland annat vinfylla och en lite annorlunda svensexa. Har fortfarande inte riktigt fått festen ur systemet.
Cigarettprovning och bumpletning stod på programmet.


Trots de dåliga oddsen hann jag ändå med att hänga med Tväråna och Grim ut till gamla hederliga Fiby. Innan vi tröttnade på sommarhettan hann vi med en radda nya och gamla problem däribland Svart assis 7b+, Nerveuse 7b och Bagatellen 7c+. Det är mödan värt att bege sig in i skogen för att hitta Svart assis. I skogen finns det fortfarande en hel del att utveckla däribland en hel del highballs som ser riktigt inbjudande ut för de som har den böjelsen. Jag har utlovat en bättre vägbeskrivning för att hitta till Svart.

Här kommer den:


Typiskt att blogger ska trolla med upplösningen. Jag lägger upp den på bimbo när jag hinner. Följ bara den röda linjen ca 100 meter från åkerviken. Tillräckligt med sikt för att det ska vara lätthittat. Det finns naturligtvis mer block än jag märkt ut men det kan vara bra utgångspunkter om man vill reka lite.---

Noret förnedrade mig i måndags. Inte blev det så värst mycket bättre i går kväll. Uppe vid Feersum Endjin 7c var det slemmiga grepp. Nere vid Uno-X 7c+ gick det lite bättre. Men, i samma ögonblick som jag triumfatoriskt svingade loss från toppjuggen och skulle ropa ut min glädje kände jag Pierres kladdiga fingrar smeka förbi min fotled. Vad gör man? Å ena sidan har man gjort problemet men å andra sidan har man inte gjort det. I fortsättningen är det norrlandsspotting som gäller. Det blev ingen mer lycka efter det. Huden tenderar att tuggas upp. Jag gjorde ett försök att göra en clean bestigning men sen hade det bara gått hål på huden. Troligtvis kommer jag att nöja mig med denna "bestigning"; jag har ju inga scorecard eller loggböcker så jag behöver inte lyda under de färgglada kortens regler. Pierre gjorde ett försök för mycket och fick pyspunka (Karma is a bitch, som de brukar säga i staterna) men både han och Sydde såg riktigt bra ut på problemet. Det är ju lite så att man tycker synd om Fredrik Malmros. Han sätter upp ett av Stockholms hårdaste problem och så kommer alla och bara sträcker sig förbi kruxet. Orginalversionen känns så ofattbart hård att man bara vill gå ner i en ödmjuk bugning inför underverket. Inte ens erkända superkrimpare som Sydde har närheten av en chans. Uno-x OG > 8a?

10 kommentarer:

Anonym sa...

Avskedsansökan

Att: SFKEB (Sveriges förenade klätterelit exkl. Bruno)

Efter 1 ½ års intensivt infiltration och enträget arbete, lämnar över till mer lämpliga kandidater och härmed avsäger mig uppdraget att hindra Herr Brunos frenetiska tickande av svenska Boulder klassiker.

Jag har vet att jag har missat tidigare solklara tillfällen som 1rep av VDP eller FA n på Golden Receiver Assis (Här lyckades den mer sofistikerade LeSteff få Bruno att ge bort FA,n, respekt!!). Men efter tisdagskvällen då jag (efter mycket jobb) lyckades DAB:a Bruno på 3:e repetitionen av Stockholms klassiska UNO-X, kan jag inte länge se det som troligt att jag kommer få fler tillfällen att hindra honom utan att riskerar liv och lem och ser därför ingen annan utväg an att kliva av uppdraget.

Jag vill passa på att tacka för förtroendet, men nu klarar jag det inte längre utan att det blir farligt!

Hälsning

Mr RUB A DAB

Jon sa...

Ha ha ha,

ingen fara. Du får gärna fortsätta. Innerst inne tyckte jag nog att det var ganska mysigt...

Krimpsvag sa...

Ja inte bryr sig Jon om sådana världsliga bekymmer som en liten DAB.
...men helvete det var fan mord i blicken på karl när han hoppade ner. Du gör rätt i att säga upp dig!
Förövrigt är jag en varm förespråkare för norrlandsspotting (bara jag inte gör illa mig pga det).

Jon sa...

Jo, just i det ögonblicket när JAAAAAAAAAAA övergick till NEEEEEEEEJ svartnade det till för ögonen. Men det gick ju över på någon sekund. Och så här i efterhand är jag jävligt nöjd ändå.

Mr Rubarb sa...

Touch!

Anonym sa...

Kom inte ner till oss. Då får du stryk. en DAB är en DAB.

mvh Gåsepågarna

hassemannen sa...

Fantastiskt att ni äntligen har fått upp ögonen för den ädla spotting-tekniken i norr. Klippen var tydligen från 2006 och vi kör fortfarande på inrutad bana. Filosofin är lika enkel som genial. Om man vet att man sätter problemet så är ju en tafsande spotter mer än bara onödig.

Filmerna från i20 är dessutom upplagda i fel kronologisk ordning. På okänd soldat så kan ni se att calle sitter "plats på paddan" och tar på sig skorna under presset. Dvs nu är han inskolad och följdaktligen helt utanför mitt DAB-område.

Anonym sa...

Om du klättrar ett problem med dab (terrorist/pad/powerspot, vad det än må vara) fast det känns som att du skulle ha klarat det ändå. Då kan du vara nöjd med det, MEN, som Tony Irving skulle ha sagt, då kan man lika gärna hålla tyst om det. För du klättrar väl för din egen skull, eller hur?

sydde sa...

Nu förstår jag inte riktigt...? Ska Bruno inte skriva på bloggen vad som tilldragit sig en skön (nja, men helt ok) kväll i Ågesta? F'låt, men det är väl liksom en del av poängen med bla denna blogg - att skriva lite om vad man själv och andra klättrare har för sig och roliga eller mindre roliga detaljer kring detta. Det är ju ingen renodlad nyhetssida där det rapporteras typ: Jon klättrade Uno X igår. Punkt. Blir inte så kul då heller.

Anonym sa...

Kom inte ner till oss. Då får du stryk. en DAB är en DAB.

mvh Gåsepågarna

Suck, mindervärdes komplex är så osexigt.....

Mvh 08-orna