fredag 16 maj 2008

SS

Den här SS*-historien har tagit större proportioner än jag trodde. Anonyma hot om nätterna, Fortum har strypt gasleveranserna, soptömningen strejkar, bara basutbud på TVn och kvartssamtal från Firman. Så sent som igår blev jag antastad av en skånsktalande fabror på stan som ville lära mig hut. Både Sendit och Klätterbilder avhandlar ämnet. Och innan vi lämnar det helt därhän och låter den ta sin sista saliga suck vill jag lyfta fram en kommentar som jag tyckte var intressant:

Anonym sa...
Om du klättrar ett problem med dab (terrorist/pad/powerspot, vad det än må vara) fast det känns som att du skulle ha klarat det ändå. Då kan du vara nöjd med det, MEN, som Tony Irving skulle ha sagt, då kan man lika gärna hålla tyst om det. För du klättrar väl för din egen skull, eller hur?
den 16 maj 2008 12:07


Varför hålla tyst om det? Jag är jätteglad över att ha gjort problemet. Förra vintern spenderade jag en hel dag utan att förstå hur jag skulle göra när jag väl fångat det stora sidtaget. Jag gör heller inga anspråk på att ha gjort en regelrätt bestigning av problemet eftersom jag känner till de paradigmer som styr. Jag förväntar mig inte att jag skrivs in i de officiella bestigningslängorna. Men det betyder inte att jag behöver hålla käft för det. Ni får själva bedömma vad ni tycker. Jag vet var jag står. Jag kommer inte att klättra problemet igen (möjligtvis assisen) eftersom jag en gång har löst det. Resten är bara formalia.


Den avslutande frågan i kommentaren är inte alls så enkel som den verkar i sin retoriska framtoning. Visst klättrar vi för oss själva och för att det är kul men jag tänker inte sticka under stol med att jag, likt väldigt många andra strävar, efter bekräftelse i det jag gör. Det kan jag verkligen inte förneka. TBS är ett uppenbart bevis på vårat behov att skrika ut till världen och markera vår existens. Ibland undrar jag också om inte klättring också fyller samma roll som TVn gör för andra. Ett simpelt tidsfördriv.

---

Vad vore arbetsklätterlivet om inte 8a.nu fanns? Alltid en nagel i ögat på någon och alltid någon fascinerande diskussion att följa. Skönt att sidan fungerar bättre igen så polemiken kan fortsätta obehindrat. De måste ju göra så med flit, något annat vore otänkbart. Kul också att se att Blocstar inte vill vara sämre än det internationella förbundet. Det gäller att sikta högt när man väljer sina förebilder. Ställer dom in så kan minsann vi också göra det. Så det så!


*Please, svenska beteckningar om möjligt. Vad SS står för? Ni som vet vet. Snudd och busksnudd går också an.

12 kommentarer:

Jenny Körlin sa...

undrar om det inte var Karbin Kids som lärde mig för hundra år sedan att SS står för Stefan-Snudd. Dvs stefan p. för att han är så lång eller nåt o därför alltid hamnar i paddan.

jag har visserligen inte bouldrat så mycket med stefan, men jag tror att det är ett ganska orättvist namn... så mycket nuddar han säkert inte alls i mattan...

lestef sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

WTF happened to chinese whispers? Not impressed...

C

Björn Pohl sa...

SS är knappast en svensk beteckning. Det är åtminstone inte svenska. Det står nämligen för "the Stefan Sweep", inget annat. Jag var där.

lestef sa...

Aj...

lestef sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

For Jon and others who might wonder...

http://en.wikipedia.org/wiki/Chinese_whispers

Anonym sa...

Moget att ändra uppmaningen: Vad står SS för? Är det någon som vet? Till: Vad står SS för? Ni som vet vet.

Bruno sa...

Ingenting har ändrats efter publicering. Urprungslydelsen är: "Vad står SS för? Ni som vet vet.". Avsikten var inte att starta frågesport.

Anonym sa...

Vad var avsikten?

Anonym sa...

Att reagerar på den delen av det som står i inlägget, får mig att tro att vi matar ett troll om vi fortsätter?

Efter som du är anonym så är jag också det -)

Hasse sa...

Om jag skriver 30, 28, 24, 18, 15 & 6 eller 106, 80, 56, 18, 12 & 2 så har ni ett fenomen som borde generera både inlägg och funderationer. En hint är att det är all-time 8a.nu-statistik på känd profil map grad 7a till 7c+.