torsdag 22 maj 2008

Uppland - det låsta landskapet

Sydde har ett meddelande: Jon har förresten numera låst hela Uppland - men för att det inte ska vara helt orimligt är tidsgränsen 1,5 år.

Eftersom det skulle vara en sådan enastående härlig upplevelse för mig att klättra alla problem först såg jag ingen annan möjlighet än att helt sonika låsa hela landskapet, capisc?

Som Jenny är inne på var hela vår onsdagkväll präglad av misär och missnöje över att ha åkt 20 mil för att upptäcka att en störtskur gjort hela härligheten oklätterbar. Det blev Fibban istället med gamla och nya klassiker i vanlig ordning. Steklunds nya ultramega väggproblem stod emot några få försök men den är definitivt möjlig under rätt (läs: inte fuktiga) omständigheter. Inte för att jag är särskilt förtjust i problem där man måste krimpa så att knogarna vitnar och bita sig i tungan för att inte skrika ut av smärta när kristallerna tränger in genom huden och ner i köttet. Men det är just för den sakens skull som jag vill göra det. Ibland är det bra att göra sådant man inte gillar och är särskilt bra på. Eller så är det för att jag så gärna vill ha 2:rep på den. Jo, så är det nog.

---

Låt oss för en stund ägna sig åt ett stycke omvärldsbevakning. Vi gör det allt för sällan men ibland måste vi famla oss ut i verkligheten. Nu går vi händelserna lite i förväg men vi kan avslöja att receptet för att vinna årets stadskärna är att ta ett stycke E4a. Dra den genom en byhåla och strössla med några Frasses, Max, avdankade hockeystjärnor och bensinmackar och vips så har man ett vinnande koncept.

Man häpnade lite när man såg rubriken när vi sedan gjorde en djupdykning i brödtexten insåg vi att valberedningen måste ha bestått av en blind, en dåre och "Chippen" Wilhelmsson. Ö-vik vann nämligen i konkurrens med, håll nu hårt i hatten, Borås, Uppsala och Göteborg. I detta illustra sällskap hade till och med Gävle och Södertälje kunnat hävda sig.

Det tråkiga är att detta har upptagit en hel del tanke under dagen. Hur boring är inte det? Och jag är inte ensam om att ha ältat detta fram och tillbaka.

10 kommentarer:

XEBECHE CHEN sa...

Tack för en underbar blogg!

Jimbob sa...

Jag gångar fram & tillbaka, skrattar och slår handflatorna mot knäna. Allt blir roligare när det återberättas med touch.

Å andra sidan. Vilken stad kan visa upp backhoppning som tilltugg till Supreme DeLuxe? Bara det är värt ett pris.

Anonym sa...

”Örnsköldsvik etablerade sig i stadskärnornas elitserie redan 2001. De vunna framgångarna i stadskärnan var den tändgnista som behövdes. Nu präglas hela staden, med kommunen iklädd ledartröjan, av proaktivitet och entreprenörsanda. I dag tycks ingenting längre omöjligt…”
Två gånger har de vunnit!

Anonym sa...

Jaha å så fick Gävle sig en känga med? Nu står ni inte högt i kurs norr om Dalälven!

Anonym sa...

Vadå? Vi har inte gjort annat än att lovebomba Gävle så länge vi har funnits.

http://thebrunoshow.blogspot.com/search?q=g%C3%A4vle

Glömde jag skriva att ni var snarstuckna?

Anonym sa...

Hmm så nu e vi snarstuckna med? Jo de har du nog rätt i iof. Men e ju svårt å vara annat efter de nedgraderingar ni kommer med efter varje besök.

Anonym sa...

Väsen ska upp har jag ju sagt.

Hasse sa...

Klent med uppdateringar senaste veckan. Trötta på det?

Anonym sa...

Den som väntar på något gott...

Anonym sa...

Det kommer att bli lite lugnare tempo ett tag framöver nu. Mer jobb.