onsdag 28 maj 2008

Skicken

Kan vi börja med något annat än att gratulera Sydde, vårt favvo stalkobjekt, till sin första 8a? Efter att tidigare ha fallit två gånger på Friscos slutmove knöt han äntligen ihop det hela. Blygsam som han är kommenterar han detta på scorecardet med "Möjligen lättare, men vad vet jag.". Bara för att den är lätt utesluter inte att den inte är 8a. Lätta sådana måste också finnas. Vi gissar på att detta nog är den berömda ketchupeffekten och skulle bli förvånade om inte fler tusenpoängare snart trillar in.

När vi ändå är i gratulationstagen så skickar vi en tanke till Pierre som i går till slut vågade toppa ur UNO-X. Förra veckan var han där allena och vågade sig inte på urtoppningen efter att ha gjort strömhopp förbi kruxet.Glömmer nästan bort besöket på Åland den gångna helgen. Och det är ju verkligen inget att glömma bort. Sedvanlig grillning av tournedoser, osedlig öldrickning och osedvanligt många sends präglade resan. Precis som vanligt med andra ord. Inga freakstreaks denna gång men en väl sandbaggad vägbeskrivning fick fd karbinkids när de försökte hitta Kasviken. Höckböle inte Pålsböle, kom ihåg det. Till sist hittade de dit och Daniel A excellerade med fina skick på Dodo, Mongolii och Game Over. Även Dodo assis såg ut att kunna ryka. Dodo var också generös mot Kalle O och Flamman och de andra var också mycket nära. Big-C visade att rehaben snart är slut och gjorde processen kort med assisen. Steklund demonstrerade hur dubbla hälkrokar skulle läggas på Tomis roof. Bruno själv fick inte riktigt till på något som han inte klättrat förr men det är ju alltid kul att åka tillbaka. Nästa gång följer ett litet rep med i väskan för att rensa pelaren vänster om Steel Pulse från lösa grepp. Helgens roligaste problem var sällsynt snygga The Pope 7a med sin desperata urtoppning på en grepplös hjässa där både John och Bruno lyckades säla sig upp.
All bildcred till Elias.


Tillägg: Glömde helt bort det Big-C fina skick av catchen till höger om Dodo. Har aldrig tidigare hört om någon som gjort den.

Vad är dealen med Åland förresten? Varför ska allt behöva vara så hemligt. Om jag förstår saker och ting rätt så är det väl inga problem med accessen i Geta så länge man går och inte tar bilen. Varför inte lägga upp vettiga beskrivningar på hur man hittar till områden, parkerar och beter sig på plats?

10 kommentarer:

Jonas Wiklund sa...

Grattis Fredrik!

Ali sa...

Dyno till höger om DoDo är gjord. Dock ej sittstarten.

AK sa...

Jo, jag vet att den är gjord sedan tidigare. Men jag har aldrig hört om någon som har repeterat den.

Omkring 7c säger ryktet att den är. Om det stämmer vet jag ej.

sydde sa...

Gjorde inte Danne A den också? Kände på´n lite när jag var där - kändes rätt galet - bara 7C alltså?

Tack Jonas. (Förresten den du hängde lite på vid besök härom året)

Jon sa...

Nej, jag tror Danne misstagit Slobodan Monstrovic för 7c. "2:a till höger om dodo"

Ali sa...

Dynot heter Hihipingviiini, 7C, möjligen ett plus.

sydboll sa...

Ah, Slobodan är vänster från Mundo Ganja? Den stenhårda 7B:n?

Anonym sa...

Is that farkin hard 7B the crouching start to "Ålands banken"?

Ali, how hard is the sit? looked about 8ish.

crewl

Jon sa...

Jag trodde att Ålandsbanken låg i Geta. Men det kan vara en sedvanlig Ali K sanbaggning.

Slobodan M är 7bn som går vänster om Mundo G. Sitten är vad jag hört 7c+.

Sitten till Hihi pingvin är väl ogjord?

Ali sa...

Jupp. Slobodan M går till vänster, och Mundo Ganja går till höger.

Slobodan M står som 7B.

Jag hörde med NH, som bekräftade lösa rykten om att Ålandsbanken är sittstarten till Slobodan. Han ansåg att graden höll 7C+. Den går ej i Geta.

Hihipingviini är endast gjord från ståstart. SS är ännu ett projekt.