tisdag 16 oktober 2007

Mobbade barn som bloggar

En liten svep över en i övrigt grå vardag.
Sydde lobbar för norrbottningar:
"Martin Fransson har gjort Ronin - hans första 8A boulder. MF är ju annars mest känd för att göra hårda pumpande sportturer. Har också gjort stordåd i den traditionella genren i år ( bl.a. Kilaiväg, 8a i Solvik). En av Sveriges mest kompetenta allroundklättrate mao."

Jahaja. Vilka andra kompetenta allroundklättrare har vi? Malin Holmberg och Bosma och... huh. Det räcker med listor. Vi kanske kommer till det senare. Men bra jobbat av Martin i vilket fall som helst. Förövrigt verkar den tidigare så blomstrande umeåscenen helt ha domnat bort. Kan det bero på att de har blivit äldre och mer ansvarstagande eller att tillgången på sten avtagit. Då tillgången på block varit positivt korrelerad till tillgången på dynamit kanske det kan vara så att de fått slut på sprängämnen. Kansk råna ett militärförråd eller något!

När vi ända talar om Malin Holmberg så kan vi bara konstatera att det är stake i gumman och att hon klättrar som en hel karl. Ingen maskulin led går säker nuförtiden. Hombres*, lock your projects!

Ingen kan ha undvikit att Stefan P har fått en ny renässans sen han fyllde gubbkuk. Det är inte utan avundsjuka som vi bevittnar hur allt hårt repeteras. När vi säger allt menar vi också allt. Inget problem kommer undan och allt dokumenteras. I helgen gick teststyckena på Mörkö ner, erkänt tunga om man har mindre än 2,01 i reach. Tyvärr har någon illvillig själ varit framme och gnuggat på kristallerna på Rock Molester. Fy på dig Bruno! Som alla vet går detta emot SKFs policymail som bland annat Sundsvalls klätterklubb använt i sin häxjakt på Kalashnikov.

Vi måste dock lägga in en liten protest mot Stefans bestigning av Rock Molester eftersom den inte riktigt gjordes i god stil. En stilstudie i godstil hittar ni nedan:
Såg ni någon mossa? Hörde ni några hånskratt? Tänkte väl det. Case closed, ingen god stil utan mobben.*Goa gubbar


Fler filmer från Mörkö hitter ni genom att klicka på bilden ovan, eller genom att trycka HÄR

5 kommentarer:

Carlos sa...

Heja Mmartin! Kul att pojken nöter på.

Dött och dött.

Kalashnikov har gått från krislallmisshandel till att klättra och nyligen satt sin första 8a+, Graceland i Sundsvall. Per Lindmark som bara använder repet som torklina nöter på "1000-dollars hooker" i Skravelsjö. Problemet har väntat i många år på att någon skulle våga börja nöta på. Flurmark bjuder på en sittstart i 1000-poängs klassen som folk jobbar på. Gamla gänget lever och de nya generationerna trycer på, men bortsätt från snacksalica spanjorer är norrlands huvudstad tyst som en grav.

Vad gäller stil så tycker jag att Bruno borde få rött kort. Fy! Det där var väl inte klättring, eller?

Anonym sa...

Ja angånde häxjakten på Kalashnikov så får vi väl säga att det är gammalt och förlåtet. Den drevs ju trots allt mestadels av folk som egentligen inte passerar som klättrare (i min värld iaf). Kalashnikov tillsammans några sundsvallsklättrare har hittils i år satt upp 10 leder på Midskogs i graderna 6a-8a+. (ny förare tillverkas dessutom). Sååå.. även om Ume pöjkan tar en paus så kör andra delar av norrland för kung å fosterland. eller aahh.. för nyp å Graceland kanske det ska va..

//J-Glimmer

Bruno sa...

Ja, men det är inte riktigt samma nyturs- eller forumaktivitet som förr om åren. Eller hur?

Umeå kanske är uttömt? Kvar är bara att dammsuga området efter hårda bortglömda/inte upptäckta linjer. Lite det som sker i Stockholm nu.

Ska jag ha rött kort? Det är väl mina spottare som borde förvisas till grottan?

Borat sa...

Det kan nog stämma att det mest handlat om dammsugning av områden detta år..

Det enda helt nya området som dykt upp sedan Rödmyrsberget är Lilla Mosjöberget i krokarna av Husum. Nu tvivlar jag iofs inte på att detta område kommer att erbjuda en hel del kanonfina linjer.

Till våren så skall rensningen av området vara klart, sedan så kommer det att finnas en hel del fina linjer för vanliga dödliga och några kanonfina taklinjer för über-mensh-bouldrare.

Carlos sa...

Bruno det är dålig stil att skylla på spottarna. Jag föstår inte vad du menar. Lite mossa är väl inget att gnälla över?

Umeå kommer inte att få nya linjer "en masse", det stämmer, men forumet kommer nog alltid att vara en pärla.