torsdag 11 oktober 2007

Goa gubbar


De är ena lustiga typer där nere i Göteborg. Man vet inte riktigt om de är seriösa eller inte. Den senaste tiden har det dykt upp lite hårdare problem där nere fast man vet ju inte så noga. Magnus Lindstedt har fångats på bild på vad som sägs vara en ny 8a. Men det är helt uppenbart några gubbars reaktion mot tickmärkes- och eliminationskulturen. Hade det varit ett seriöst gradförslag så hade någon graderat ner linjen till 6a+ med kommentarer som "Det där gjorde jag redan 1992", "Varför har namnet på det här måttligt fina problemet ändrats?" och sist, göteborgarens parningsrop, "Vadå, den var ju skiiiitlätt. Nasse, Mongo och Jimbob tyckte den var 6a+".

Det är inte slut där vi fortsätter med ett axplock
"Gjord på 1900-talet" "6b å helt värdo.... Troligtvis ett av världens absolut sämsta problem!" Skönt och uppmuntrande klimat helt enkelt. Även om det är med glimten i ögat känner vi inte att munnen ler. Lustigt för det är precis sådant här vi förväntar oss av 08-orna. De är dryga i riktiga världen men är ett under till hövlighet virtuellt om vi jämför med västkustklättrarna.

Dessutom envisas de med att döpa var fjärde problem till Någontingmongonågonting. Hyfsat ensidigt, har någon haft en traumatisk upplevelse i sin ungdom?. Det är ett jävla grinollepack där nere helt enkelt. Tur då att det finns några inflyttade boråsare som lättar upp bland surpupporna och vågar gradera hårdare än 7a.

Före detta 8a.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Av de tre namngivna är väl åtminstone en stockholmare och ingen från Göteborg?
Glimten i ögat finns definitivt och jag tror även att de flestas munnar oftast ler.
/Kålle

Bruno sa...

Ånej, å så skjuter vi oss i foten, igen...

Stojan sa...

Göteborg - The melting pot...

Anonym sa...

Det finns ju alltid 7a+ som grad ;)

Anonym sa...

HAHA! Skön outsidersynvinkel på göteborgsscenen! Mycket bra. Men visst ler de flesta av starkt ironiska forumkommentarer? Och vem blir inte glad av en rejäl sandbag?

Sedan blev jag lite stött av att bli kallad boråsare. Jag är 08a. Eller var iaf.

/Softbagger

Anonym sa...

Det vackra problemet på bilden (den övre) håller bara 7a. Utan ironi.

Jimbob (Linköping) sa...

Snälla Bruno, kalla oss gärna för surpuppor, lustiga typer och grinollepack men inte för Goa Gubbar. Ni har ingen aning om vad Go Gubbe är för något. Det är som att kalla muslimer för terroister, bögar för fjollor eller matroser för äktenskapsförbrytare. Vi har ingen aning om vad ölen kostar på Avenyn, vem som är tränare i Frölunda eller varför Liseberg målar allt i mintgrönt och rosa. Fortsätt leverera nyheter och betraktelser, det är roande och välkommet i det torftiga klättersverige, men tänk gärna på vad som är kul och vad som är elakt.

Go Bruno Go