måndag 1 oktober 2007

Järna

Lördagen ägnades uteslutande i regndyrkandets tecken. En monstruös mörk molnklump hade parkerat över stora delar södra Sverige och släppte ut ett innehåll av nästintill apokalyptiska dimensioner. Resan till Västervik ställdes sålunda in. Istället fick vi tillfälle att under söndagen bekanta oss med Järnablocken; de där som man ser när man passerar från E4:an.

Det första intrycket är att det ligger nära motorvägen, vilket också blir det andra och tredje intrycket. Därefter konstaterar man att blocket, för det är egentligen bara ett som är riktigt intressant, är ganska imponerande. Det är stort och riktigt brant. Tyvärr är det femte intrycket att de flesta problemen är grundligt chippade. Tråkigt, riktigt tråkigt att den lilla stenhackspetten har varit framme. Egentligen har Bruno inte så mycket emot chipping men ibland känns det verkligen malplacerat, i synnerhet om det handlar om förbättring av grepp. Enligt Steklund, som hade varit där och rekat innan några problem satts upp, hade troligtvis ett problem som Freedom varit möjligt utan att naturen fått en hjälp på traven. Nu tappade vi räkningen på alla chippade grepp. Inte desto mindre bjuder några av problemen på riktigt fin klättring. Freedom 7b+ är fin och brant. Hälkroksproblemet 7b till höger om Freedom är områdets finaste problem och ett av få som, ironiskt nog, är helt ochippat.

Jens på 8a är skojig igen och lurar oss nästan med följande rader: Ethan Pringle just made a logic statement as he did Realization relatively fast. I personally think that a statement like this is humble and brave. The guy actually looses points and scorecard ranking by register it as a 9a. Benchmark 9a's does not exist. Don't forget that it was 8a who upgraded Action Directe to 9a, Güllich had it as a 8c+.

Var börjar man? Kanske med " I personally think that a statement like this is humble and brave. The guy actually looses points and scorecard ranking by register it as a 9a."

Actually! Ethan Pringle kan omöjligen anses vara humble and brave när han nedgraderar - snarare stupid. "The guy actually looses points and scorecard ranking..." Är det ens tänkbart att en rationell scorecardaktör skulle agera såhär. Knappast, Pringles kan inte riktigt vara vid sina sunda vätskor som på detta flagranta vis går miste om viktiga poäng i den viktiga rankingkampen. Men vänta lite, är Pringle med i rankingen? Nej, han har en logbok, vilket naturligtvis förklarar saken: Han har varken poäng eller ranking att ta hänsyn till. Vad skönt, världen har än en gång fallit på plats och bekräftat sig själv.

Ha en fortsatt skön måndag och hörnini , glöm inte bort att det var jediriddarna i 8a.nus graderingsråd som efter långa och svåra mindbattles uppgraderade Action Directe till 9a. För inte var väl AD 9a när Adler repeterade den?

Ha förtröstan om ni börjat tröttna på att läsa om 8a.nu. Inom kort lär vi kunna skörda frukterna av det ökande bloggerbladderiet.

Inga kommentarer: