fredag 26 oktober 2007

Förra helgen

Det är helg igen och vi börjar känna vinets gift rusa genom kroppen. Kroppen behöver mjukas upp lite inför helgen. Samma gäng som gjorde Focksta ska vänder nu fokus söderut mot de nyare områdena i Linköping. Enligt flera vittnen ska det vara riktigt bra. Vi ska försöka ta bilder.

Som ni vet börjar brunoredaktionen att bli lite till åren. Ali inledde just sitt 28:onde levnadsår med blånande knogar och löfte att inte klättra på en månad. Det gick sådär. Stojan, lider av överklassproblemet tennisarmbåge samtidigt som långfingret på högerhanden högljutt protesterar mot förra helgens omilda behandling.

Steklunds nya problem i Focksta visade sig vara ren och skär klass. De tillför en extra dimension till området och Svälthammaren borde vara en självklar destination för alla inom tio mils radie. Man kan invända att Captain Bringdown borde ha en urtoppning. Och det gör vi också. Toppa ur problemet! (och borsta slutet!)

Billybob har reducerats till Billigabob. Det var strömhopp över. Säkert tio bestigningar i lördags varav några flashar. Ursprungligen gissade vi på 7c. Så fel man kan ha. Sittstarten blir desto barskare. En grund enfingerspocket ligger i vägen när man går upp mot ståstarten. Naturligtvis gjorde jag ett försök för mycket och sommarens skada gick upp. Det känns inte lika illa den här gången men det känns ändå tungt. Det positiva är att man har fått känna på lite av inomhusrepklättringen i Stockholm. Det negativa är att Billybob assis får vänta minst en månad. Assisen lär vara hårdare än 7b. 7b+ kanske...

Steklund har varit extremt produktiv och satt upp fler hårda problem på en vecka en vad som har producerats i Uppsala på ett decenium. Bra jobbat!

1 kommentar:

Anonym sa...

det är därför bruno kör snöre...