fredag 19 oktober 2007

Livets goda

Och vi var ju inte riktigt färdiga med västkusten senast, eller hur? Det var ju det där med problemnamnen. Mongobongonamnen är avklarade men resten då? En övergripande inspirationskälla för problem- och lednamn på västkusten är havet. O Captain! my Captain! our fearful trip is done, The ship has weathered every rack, the prize we sought is won... och så vidare.

Nja, fullt så avancerat är det inte. De litterära referenserna finns där ändå. Den gamle och havet och En världsomsegling under havet. Sådana namn kan man leva med men snart blir det ett riktigt boringgroteskeri: Räkfrossa, Räkcocktail, Räkan, Styv kuling, Genua, GPS, 41 knop, Strömming, Badkrukan, Hummern, Sjöpungen.... och så vidare och så vidare och så vidare. Tyvärr är det inte bara de goa gubbarna som kan hålla till svars för detta. En hel del tillfälliga besökare har ristat in sina spår på berghällarna.

Det är som om omdömet helt och hållet grumlas när vi kommer i kontakt med allt det goda i livet. På västkusten förenas allt i en salig blandning. Det är hav, det är båtar, det är räkor... och vi utbrister i ett vällustigt och djupt aaaAAAAAAAH! Mmmmm Smögen!

- Älskling, ska vi inte köpa lite färska räkor i kväll?

Ok, vi har själva en del gamla synder i garderoben som inte skulle må bra av att se dagens ljus. Låt oss gå vidare.

Helgen blir en orgie i uppsalanostalgi med Focksta-revival. Steklund har varit ute och satt upp The Watchtower 7c på Svälthammaren. Ska bli intressant att se hur den är. Svälthammaren är ett av de häfttigaste blocken i Uppsala. Det har inte fått många besök eftersom det dels ligger i en åker och dels ligger lite avsides. och så har våra prioriteringar varit lite dåliga kan man nog tillägga. Steklund har lovat att borsta upp Billybob så att vi kan göra sittstarten. Det blir också fint. Bara det inte regnar.

1 kommentar:

Anonym sa...

Att "turister" fastnar för mystiken i att besöka nya områden kan man knappast lasta dem för. Om någon stackare ställs öga mot öga med en älgtjur för första gången så skulle jag ledigt acceptera att en nytur kan heta "älg-kontakt" eller något annat supertöntigt som man aldrig själv skulle sätta sitt namn vid.

Men det skulle bli ganska patetiskt om vi valde att döpa våra norrlänksa problem till "20-taggare", "älgbajs", "älgstudsare" ,... eller allt annat förjävligt som hör det påtvingade kulturella arvet till. Det är ett område som jantelagen ska efterlevas till punkt och pricka.

Men göteborgare lider tydligen av självhävdningsproblem ... men är ju knappast en nyhet. Vore kul om de kunde acceptera att gbg är samma skit som övriga sverige och fokusera på sånt som faktiskt är roligt!