tisdag 9 december 2008

Priser

Pinch uppmärksammar oss på att KC numera höjt priserna till en tillsynes hutlös nivå Och varför inte? I tider med stigande arbetslöshet och sjunkande BNP samt en förväntad inflation under noll för stora delar av 2009 känns det som om KC är helt rätt ute när de höjer priserna. KC är ett bra gym och har i stort sett monopol på norra delen av stan. Vid en jämförelse med de andra gymmen märks det att de redan nu ror hem en högre prisnivå än övriga. Prisskillnaden på 25-kort är störst där du får punga ut med mellan 20 och 30 procent mer om du väljer KC, efter prishöjning, före något av de andra gymmen. En rak jämförlse är lite klurig eftersom Verket använder sig av sitt lite suspekta system med medlemskort. Om du under ett år köper två 25-kort betalar du 50 procent mer på KC än KV. Årskorten är dock ungefär lika dyra på alla ställen men KC ligger ca 10 procent över sina sydligare konkurrenter.

Vad vill vi egentligen säga med det här? Jo att KC har en hutlös prissättning men kommer troligen att komma undan med det. Jämfört med andra gym*, där en gång kan kosta 150 och kort ligger från 4000 och uppåt per år, är det fortfarande ganska billigt. Friskvårdbidrag är tyvärr inte lika tillgängligt för klättergym som för vanliga gym (i alla fall inte här på DDR), så ur vår synvinkel är bodysculp billigare än klättring.


Och nu tusendollarsfrågan: Jag som inte bryr mig om geografisk placering, jag vill veta vilket gym som är mest prisvärt just nu. Vilket är det? Det tar vi snart reda på.


edit: Nu utlovar även Ernesto prishöjningar på Karbin. Oh sweet sweet music!


*Sportlife, Nautilus och SATS

16 kommentarer:

Anonym sa...

KALMAR KK - 1200KR/ÅR! Mmmmm......

Anonym sa...

Vet inte direkt om Antrebloc räknas till det mest prisvärda gymet, men fick betala 11 euro (Student) för en enkelentré. Samtidigt hölls Téléthon 2008. Var nere cirka tre timmar efter startskottet, trots detta var gymet stökigt. Inte för att alla vitlöksdoftande Roquefort-ost ätande fransmän hade hunnit dit innan en annan. Utan, folk byggde fortfarande problem.
Konceptet var dock inte så pjåkigt!
Grubblar fortfarande över hur det svarta greppet på problem tio kunde ingå? När alla andra greppen var rosa! // Linus

Anonym sa...

när kommer något av klättergymen i Stockholm komma med ett "krispaket"?

//PINCH

sydde sa...

Jag tycker det verkar märkligt att du inte skulle erhålla ersättning för kort på klättergym? Citerar valda delar från skatteverkets regler - som av naturliga skäl brukar ligga till grund för arbetsgivares regler om friskvårdsersättingar:

"Som skattefri personalvårdsförmån räknas bl.a. enklare slag av motion och annan friskvård."

Exempel på skattefri motion är gymnastik, styrketräning, spinning, bowling, racketsporter som bordtennis, tennis, badminton eller squash, lagsporter som volleyboll, fotboll, handboll och bandy.

Även andra aktiviteter av liknande slag, t.ex. enklare former av motionsdans som bugg, folkdans, squaredance och jazzdans etc. kan således godtas om övriga förutsättningar för skattefrihet för personalvårdsförmåner är uppfyllda.

Andra former för utövande av motion och annan friskvård är t.ex. tai chi, quigong, kostrådgivning, information om stresshantering...

Sporter som kräver dyrare redskap eller kringutrustning som golf, segling, ridning och utförsåkning omfattas inte av skattefriheten. Dessa sporter blir skattepliktiga om arbetsgivaren bekostar utövande eller utrustning." Slut citat.

Läser man sen vidare om Skatteverkets bedömningar får man väl ändå säga att de är rättså vidsynta och knappast skulle invända mot att inträdeskort på ett klättergym skulle falla inom kategorin skattefria? Den bedömningen görs också på min arbetsplats.

http://www.skatteverket.se/rattsinformation/stallningstaganden/2005/stallningstaganden2005/13020574405111.5.5c13cb6b1198121ee8580001053.html


Vänligen //
Fredrik - ännu en statstjänsteman.

Anonym sa...

Linus, den här Téléthon-grejen de håller på med är ju bra bisarr. Hoppas inte att det kommer på import till Sverige. Inte för att jag har något emot välgörenhet utan mer på dess form.

---

Sydde,
DDR-anställda kan få ersättning för 1) träningskort 2) motionsdans 3) massage.

Träningskort avseende:
• Motionsgymnastik/gympa av olika slag vid en träningsanläggning
• Styrketräning, träning med vikter/styrketräningsredskap på gym
• Motionssimning
• Vattengympa
• Qigong/TaiChi/Yoga

Nada mas. Klättergym inkluderas tydligen inte av första punkten hos oss.

Bruno

AK sa...

Nja. Golf har de väl tagit bort efter det att Bosse Ringholm började spela.

Carlos sa...

Verket har några viktskivor, två halvfyllda gymbollar och tre medicinbollar. Du kan ta kort på anläggningen på balkongen och säga att det är ett gym.

Solnas gym är jus profsigt, det finns ju hantlar och, lyxarnas lyx, motionscyckel. Det borde mjuka upp DDR.

Jag tycker att ni ska flytta till Alingsås, det är grattis att träna i boulderhallen bara man är medlem i klubben. Man bliv VIP på en gång, med egen nyckel och passerkort till lokalen. Ska jag kolla tillgängliga hyreslägenheter? Bruno och Sydde vet att alla lägenheter i Alingsås har inbyggda chinsstänger i varje dörröppning.

sydde sa...

Bruno: jag skulle inte bli förvånad om du kunde make a change på din arbetsplats angående det. Vad finns för argument till att inte inkludera klätterkort? Det kan ju anses vara både motionsgymnastik och styrketräning. Och som sagt skulle det nog mycket väl falla in i Skatteverkets inte alls snäva mall för "enklare slag av motion och annan friskvård".

Anonym sa...

Bruno, hörde rykten om att Antrebloc själva tar större delen av vinsten från Téléthon. Men vem betalar inte 11 euro för att få bouldra i en lokal med en dimmaskin :)
// Linus

Anonym sa...

Jodå det går bevisligen att få ersättning av DDR för klätterkort...hänvisa till mig om de trilskas

/sko-nisse

Anonym sa...

Hmm ok...

Men, sköt du ditt på Balkan så tar jag hand om mina väderkvarnar här hemma...

Bruno

Mr. Shoulderpress sa...

Varför har inget gym gymnastikringar?

John A sa...

Bruno,

När t.o.m. tingsrätten i Norrköping, en instans som annars garanterat säger nej till samtliga förfrågningar vad det än gäller, betalade mitt träningskort på Klätterhallen har jag svårt att tänka mig att SCB:s ståndpunkt är hållbar i längden.

tompa sa...

Min arbetsgivare var också skeptisk till friskvårdsbidrag à la Klättring till en början, detta med motvieringen att ett klippkort "inte är personligt" (dvs kan överlåtas till en polare rätt lätt).
Kunde dock snacka mig runt det eftersom Fabben (i Götet) har numrerade klippkort, och numret är på något sätt associerat till medlemsreigstret (är man medlem i Fabbenklubben kostar kortet mindre). På så sätt är kortet personligt, och därmed avdragsgillt.

Om du nekas ändå är det Jämo som gäller, för varför ska du få lida ekonomiskt för att du tillhör en (lycklig) minoritet?

Anonym sa...

Om de har dålig ekonomi som motiverar prishöjning så betalar jag hellre mer så att jag får klättra än att inte kunna klättra alls.

Sen får KC gärna fixa så att de kan öppna fönstren, blir ohyggligt varmt där.

Mr... sa...

Jaja, nog med gnäll här! Alla gym i staden tar i alla fall emot friskvårdcheckar.
Frågan kvarstår dock om när och om något gym vågar ta steget att montera upp gymnastikringar...