onsdag 26 mars 2008

That's a nice purse...

... what's in it?

Brodersiten ClimbingPics frågade häromdagen vad folket hade för tycke om ClimbOn burken. Personligen så har jag kört med den sen en tid tillbaka efter diverse rekommendationer från folk i utlandet. Synd att ingen har tagit hem den till Sverige ännu, trots att det finns en mindre efterfrågan. Sätter en peng på att den som tar hem ett lager till Sverige kommer att kunna sälja dem som glass i solsken.

Men det finns mer gott i påsen som hör till basic grejerna för oss som vågar erkänna en viss metrosexuell ådra.
Och nej, man behöver inte uppsöka någon RFSL konsult för att ifrågasätta sin läggning för att man vårdar sina fingrar och händer. More skin, more climbing.
Moving on to the one and only EA krämen. Ni som testat den, vet hur jävla bra den är. Enough said.
Tejp är en evig fråga om vilken som är bäst. Själv tycker jag att den tejp som finns tillgänglig på franska apoktek är överlägset bäst. Strapal. Finns på ett och annat välsorterat ställe hemma i Sverige.
Eftersom Johnson & Johnson har bestämt sig för att sluta med tejp så finns det inte mycket på marknaden som håller sig på plats såvida man inte köper en sprayburk med tejpprep som finns tillgänglig på diverse sportkedjor.
Fint sandpapper för att putsa ner valkar och annat irriterande skräp som lätt utvecklas till ett jack eller en flapper är ett måste i kitet, tillsammans med en flappersax så är man home free.
Annat kul i kitet att föredra är desinfektionsmedel, gummibollar, snoddar och andra leksaker som kan hittas på Lovestore.
Vad har Du i ditt kit?

15 kommentarer:

Bruno sa...

Tejp finns det gott om.

Den där beiga tejpen på apoteket funkar fint. Dessutom är klistret fullt funktionellt vid minusgrader vilket inte gäller alla märken.

På Stadium har dom en mycket bra tejp som kostar 25 kr.

Strappal funkar också bra men jag har svårt att se att det skulle vara någon avgörande skillnad mot något annat märke.

Sydde sa...

I Fontan tror jag att alla har Durex i sitt kit. öppnade förpackningar sågs överallt bland blocken. Dock sågs inga spår efter innehåll som tur var. ...men vad var egentligen det där klibbiga som Assar tog i när han toppade ur Holey Moley...?

Carlos sa...

Ali. Kittet verkar vara the shit men jag tycker att det ska komma ett nytt kitt under namnet "40+" eller "senior" för oss som inte klarar vardagen utan antirynkkräm och blond hårinfärning.

Jag kör med tejp från apoteket, fotfil för valkar, och någon kräm med urea i för huden, men den där krämen du snackar om verkar vara bra. Var hittar man sånt. Vem är din dealer?

AK sa...

Jag köpte min senaste burk i England. Man kan kommer på deras dealer sida vart den finns närmast en; http://www.climbonproducts.com/

Kittet ska kompleteras med superlim och Megagrimp liquid chalk efter nästa resa till Bleau.

Stone Roots sa...

Har så kallad babyhud och har aldrig kört med varken kräm eller annat påg. Dock! Efter en månad i Font läkte huden riktigt snabbt. Vet att C. Laumone satt och filade fingrarna på en slät och fin sandsten. Mitt tips är väl att försöka göra så mycket det bara går utomhus och sen vara noga med att fila ner diverse skavanker.
Annars är ett tips klisterspray för att få tejpen att sitta extra bra!!

Anonym sa...

Tejp, fotfil, Aproteket canoderm aka farbror barbro kräm + en tång (egentligen för elektronik komponenter) att klippa naglarna med.

/Gredos

Anonym sa...

Flytande plåster! Gör varje flapper duglig för klättring redan dagen efter.

kjell borrdell sa...

Zinkplåster skulle jag inte kunna överleva utan...

kjell borrdell sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Carlos sa...

Tack för tipset. Megagrip är en otrolig grej. Jag köpte en liten burk på Jons inrådan under påsken 2005 i Paris och har fortfarande inte använt mer än halva burken.

Kjell. Vad är Zinkplåster? Låter intressant.

Bruno sa...

Oh, megagrip! Jag har en halv flaska någonstans. Kan man fortfarande få tag i dem eller har de försvunnit helt?

Såg de inte sist jag var på auld camper (aka BCE)

AK sa...

Vet att shoe repair man som kommer till Rocher aux Sabot på lördagarna säljer den. Om han nu fortfarande är i business.

Carlos sa...

Jag surfade på tillverkarens sida för ett par år sedan och det gick väl att beställa. Kanske dags för en ny beställning om det är flera som vill ha?

Carlos sa...

Stämmer Megagrip finns inte längre, enligt tillverkaren har den blivit utbytt mot Mighty Grip och finns på
http://www.megagrip.co.uk/products/Mighty-grip/mighty_grip.htm

kjell borrdell sa...

Zincplåster aka medicinskt plåster aka Mezinc finns på apoteket, håller såret mjukt så det läker inifrån tejpa på ovanpå med din vanliga tejp och klättra, spricker inte upp utan läker medans du klättrar.