tisdag 18 mars 2008

Fontalgi

Väderleken verkar spela alla klättertörstande Kjugeresenärer ett spratt. Vi får verkligen hoppas att det vädret styr upp sig själv och visar lite bättre humör under påsken än vad prognosmakarna säger.

Det är inte bara Kjuge som kommer att invaderas av klättrare. En hel hord bestående av klättrare från hela landet har redan begivit sig till Font. Om man får tro nybroiterna i exil så är vädret där nere ungefär lika spännande som här.

Vi som inte är där får trösta oss med några klipp på klassiska problem från tuben:


Man kan fråga sig varför alla har börjat hoppstarta Carnage. Grundregel: etablera först, klättra sen. Första movet går att stata om man har nyp nog, vilket iofs inte verkar saknas på filmen.Alla har sina drömlinjer som man hoppas på att få göra någon gång i livet. För min del så tillhör Karma topp-två tillsammans med Partage.Fourmis Rouge, en av få highballs som jag verkligen är sugen på. Lite traddig i början med spricka och repklättermoves men allt är förlåtet till det fenomenala slutet. I den gamla fontguiden står det: "You got time to read a novel while falling of the crux"

3 kommentarer:

Sydde sa...

Big Boss är ju mycket snyggare än Fourmis Rouge som mest verkar bökig. Enda nackdelen på bossen är förstås stenen som man svingar in i när man ska ta pendeln på första kruxet.

Anonym sa...

"..a short novel.." står det om man ska vara noggran, vilket är en ännu roligare formulering då författaren erkänner orimligheten i att man skulle hinna läsa ut en normallång eller lång novel på vägen ner till marken.

förövrigt är komentarena i ovan nämda guidebok något av det bästa som frambringats hitills av världslitteraturen!

Sydde sa...

Nja en "short novel" är väl det som i Sverige kallas novell och en "novel" är helt enkelt en roman.
Rätta mig om jag har fel.