söndag 18 november 2007

SM

Nygammalt blev det i Västervik; Ett välbekant ansikte stod som segrare i damklassen medan herrklassen fick en ny segrare.

Anja var, inte helt oväntat, i en klass för sig och flashade allt utom första finalproblemet. Där bakom var det mer spännande och silver och brons avgjordes på antal försök till topp där Jenny Kjellberg från Linköping var strået vassare än Kinna. Stort grattis till medaljörerna!

Herrklassen såg på pappret väldigt jämn ut. Vi som tränar i Stockholm blev dock inte överraskade över att Daniel "Dryparn" Andersson stod som slutsegrare. Deltagare och åskådare från övriga Sverige var dock närmast i chocktillstånd vid åsynen av vad denna 23-åring var kapabel till; flash x 12 och så var det färdigt. Dessutom hade han mage att tillägga att han inte riktigt kände att han var pressad på ett enda problem...! Vet inte riktigt om övriga deltagare riktigt uppfattade problemen som "lätta"... Fredrik Andersson såg dock till att Danne var tvungen att klättra perfekt via en fantastiskt stark insats där han var klart före det övriga startfältet - det var bara det att en viss person var för bra. Fredrik var tvåa efter kvalet och flashade de 5 första finalproblemen vilket höll pressen på Danne uppe. Enda plumpen kom väl på sista iom att det faktiskt inte blev flash utan 3:go ;)
Per Holm ventilerade frustrationen och fick igång publiken på problem 4 vilket dock var det enda han inte lyckades besegra - vilket räckte till en tredjeplats. Stort grattis till alla de tre medaljörerna men kanske framförallt till Danne som haft SM som mål ett längre tag och drabbats av en rejäl dos otur inför tidigare tävlingar de senaste åren. Värt att påpeka är att problemen i både kval och final var väldigt bra och svårighetsgraden får man säga låg perfekt när man ser på spridningen i startfältet. Props till Raz.

Bruno presenterar här SM 2007 Herrfinal;

">

3 kommentarer:

Anonym sa...

Texterna hamnade visst lite fel mot slutet...skyller på min feber.
/Stefan E

Anonym sa...

Man får förlåta det klassiska misstaget att filma på högkant. Mycket trevligt med film!!!! Tackar!

Slothrop sa...

Fin film. Mest undrar jag mest vem det är som är så ihärdig med komigenandet, eller är det ett pålagt ljud?