fredag 30 november 2007

Det är inte alla som är sålda på Schweiz

Mackan på Borrbult.nu är inte imponerad:"Här kommer en snabb liten recension av Cresciano/Chironico som boulderområden för de som funderar på att åka dit:

De suger!!!!

Ok, de kanske inte direkt suger men hypen är grymt obefogad. Ok att det finns svinmycket hårt >7C, men är man sugen på svåra problem går det att med schweizarnas fantasirikedom att hitta minst lika svåra problem i Jävre, Brändön, Skravel....osv.

Ex. Starta i tändhatt (alltså då menar jag givetvis definerad megalågstart under knäskålarna) traversera runt blocket några varv och avsluta i Knallkork. Vi kan döpa den till något Italienskt typ "Scia fatti tua mocci" och ge den en häftig grad typ: 8B. Samma princip går att applicera på alla problem. Dessa blir ju givetvis också 3-stjärniga då de är svåra.

Hips vips har vi ett eftertraktad boulderområde för alla 8A boulderaspiranter.

Eller i skravel: starta i milkyway, klättra till kanten, ned i Andromeda, höger efter den låga sprickan, tillbaka, upp i Andromeda, Mantla: "Andromi di Milki 8A+"

Ta ett foto, sträcka in problemet på bilden så man förstår hur man ska klättra det. Basera en hel förare på det konceptet och så blir även Skravelsjö ett område täckt av 8or. WOW, det måste vara det bästa granitområdet i världen."


Undra vad han skulle tycka om Houdini?

1 kommentar:

Anonym sa...

What about Houdini?