torsdag 15 november 2007

Badboll/Hoppborg?


Bruno har gått i paddköparfunderingar. Den nya paddan verkar på många sätt mycket lovande. Storleksmässigt är den helt enorm. Fullt upplåst skulle den kanske täcka Närike eller i alla fall hela Kållered. Utblåst och tömd rymms den i ditt frysfack, intryckt och gömd bakom de gröna ärtorna och fiskpinnarna från vintern 97 (apropå gammal mat lär Brismo fortfarande hitta köttbullar på märkliga ställen i sin lägenhet efter inflyttningsfesten i augusti). Enbart dessa fakta är riktigt starka säljargument och motiverar det tillsynes uppblåsta priset.

När också Carlos-på-stenarna var helt begeistrad av den nya skapelsen svepte muspekaren över köpknappen och jag var på väg att slå till när följande rader från Jens damp ner i brevkorgen

"Det är som att säga att mobiltelefoner och internet är en 'fluga'."
"Du kan jämföra detta med när frienden kom."


Stora ord. Om bara hälften visar sig stämma är det riktigt bra.

Ok, vad är problemet då?

Vi hör med Crimp:

"Testade en mindre prototyp som var kass. Den var hal på ytan och "studsig" i landningen. John fick whiplash efter en rövlandning. Den nya är större och man behöver tydligen inte pumpa den lika hårt, så landningarna ska vara skönare. Martin har testat den nya och tycker att den kan vara ok. Speciellt som komplement till andra paddor på highballs och steniga landningar. Men frågan är om man inte stukar foten när man landar på den 20 cm höga kanten?"

Stukningar i all ära, man kan också bryta benet på kanten av en helt vanlig padda, om det nu är det som man är ute efter. Låt oss titta på hur det kan se ut:

Minst två boulderbenbrott i år vad vi känner till varav ett var öppet.

Tillbaka till ämnet.
Rådet från Crimp är att testa paddan innan man köper den. Men det hjälper ju föga när man sitter på röven i ett dammigt stockholmskontor men det lyfte fingret tillfälligt från köpknappen.

Vi listar några saker som får oss att tveka:

1. Hållbarhet. Klarar den vassa stenar, pinnar och krossat glas. De flesta paddor samlar med tiden på sig en hel del revor.
2. Stötupptagningsförmågan. Hur känns den att landa på?
3. Jens är egentligen inte någon auktoritet på området. Vilka har testat paddan? Har någon av göteborgs boulderfantomer kännt på den? Har den testats regelbundet på dåliga underlag?

Förhoppningsvis kommer vi att få tillfälle att klämma lite på paddan under de kommande veckorna.

Rapport utlovas.

6 kommentarer:

Carlos sa...

Intressanta synpunkter. Jag har för lite pengar för att köpa den för tillfället. Vi får se om man kan spara lite pengar till våren. Stockholms parkeringsböter är synnerligen skadliga för plånbokens hälsa.

Apropå hälsa, benbrottet i videosnutten var verkligen otäckt. Det gör ont att bara titta på.

Anonym sa...

Har testat den mindre prototypen (std size) och håller med Crimparna, den sög! Hal, "studsig", för mjuk eller för hård och svår att bära.
Har INTE testat den nya XL sizen så vill inte uttala mig, men det ser ut som det är samma hala "tyg", det borde bytas ut.

Anonym sa...

Varje gång jag hör om headpointing eller galna highballs tänker jag på Katrins benbrott. Det räcker för att man inte ska fascineras av fenomenet. Skulle man mot förmodan bli sugen på tradsolo är det bara att frammana bilden av ett brutet ben så blir man botad.

Satans osis att du fick en bot men du borde ha lärt dig vid det här laget. Det går inte att göra som du gör i Madrid. Dubbelparkering och varningsljus är inte ok i Stockholm.

Carlos sa...

Äsch! Vad gör man inte för att sponsra de stackars Stockholmarna som lever så fattigt.

Jag förstår inte, dubbelparkering är väl inte så illa, värre är det med trippelparkering utanför garage och utan varningsblinkers. Det har jag sett och verkade funka. Ni är så kinkiga här i Norden...

Nästa gång jag kommer på besök köper jag en flarra vin för 700 riksdaler och parkerar som man ska, det blir nog trevligare.

Crello sa...

ride ur bike lazy boy ;)

Anonym sa...

Testat den mindre modellen och det tråkigaste med den är ju att den inte abbsorberar fallenergin utan skickar tillbaka den.