tisdag 27 november 2007

Bloggaren

För att undvika jäv och få fullobjektivitet i förljande artbeskrivning har Sydde kallats in för ett gästspel:

Bloggaren

Bloggaren är en hängiven klättrare som tyvärr inte riktigt har tid att utöva sin kära sport så mycket som hon/han vill (vem fan har det?). Däremot har bloggaren typiskt sett ett arbete vid en dator där små, eller stora, tidsluckor desperat fylls med ett virtuellt substitut till den fysiska sportutövningen. Bloggaren har koll på allt som händer i vår lilla klättervärld, och har, i bästa fall, goda kontakter som kan ge honom nytt stoff till bloggen. Det kan gälla det mesta från rapport om den senaste hårda prestationen, utvärdering av ett nytt boulderområde, skvaller om vem som flexade mest rectus abdominis i bastun på senaste klätterresan, till underfundiga inlägg om vilka roliga stereotyper som kan hittas inom klättervärlden. Bloggaren har givetvis ett visst Schulmankomplex och känner sig ibland tvingad att vara mer eller mindre elak, ofta mot andra cyberklättrare som inte uttrycker sig med samma språkliga bravur, eller som helt enkelt säger något jävligt korkat. Samtidigt blir bloggaren aldrig så nöjd, i hemlighet givetvis, som när 8a.nu länkar till dennes sajt.

En variant på bloggaren är den som snöat in på ett mycket specifikt område och därmed dragit nördigheten till sin spets. Ingen liten obskyr del av klättringen är för ointressant för att göra en djuplodande analys av. Det kan gälla friendens utveckling under senhösten 2003, mängden kreatinfosfat som produceras i en underarmsmuskelfiber under anaerob lactacid träning mätt i elektronvolt, historien bakom ett svaproblem som klättrades av en munk från Haschkakeyoko-provinsen nån gång på 50-talet i ödleskinnsmockasiner och som aldrig blivit repeterat, eller till och med om folk som ägnar sitt liv åt att skruva upp plastbitar på plywoodskivor runt om i världen.

Bloggaren kan inte leva utan andra klätternördar som genom dess alster får chansen att fylla sin arbetsdag med något vettigt(?) en stund och därigenom, även i sitt civila liv, var del av den endimensionella värld som är klättring.

Tidigt exemplar av bloggaren. Även en av världens största klättrare på ett sällsynt slabbesök med leStef.

11 kommentarer:

Björn Pohl sa...

Aj

Bruno sa...

vadå?

Du är ju fortfarande den föregångaren och allas förebild.

Anonym sa...

Jag trodde Ali var världen största klättrare?

Anonym sa...

Jag trodde Ali var världen största klättrare?

Anonym sa...

Jag trodde Ali var världen största klättrare?

Björn Pohl sa...

Jaså, det är till att briljera med sin okunskap.

Anonym sa...

ha ha ha

Ali sa...

Björn är längre än mig, samt så finns det andra som är betydligt tyngre.

Hamnar långt ner på listan.

Simon "Zie German" Sticker hamnar högt upp på listan med sina 198 cm.

lestef sa...

Längre och tyngre, Ali du är en räka;-)2.4

Carlos sa...

Härligt Sydde! Jag fick nya idéer av ditt inlägg. Jag tror jag startar en ny blogg.

Carlos sa...

När komme "The Southbeach Show+"