tisdag 6 november 2007

Bohus update

Fick ett epost från Brismo som tillbringat en tid nere i Bohuslän tillsammans med lite seriösa killar. Som lyckats tjata hål i huvudet på honom om att våga ge sig på lite "stiff shit".

"Under de två veckor som passerat har en hel del märkliga händelser inträffat kring klipporna i Bohuslän.

Vädret lockade en stor del av Sveriges trad elit för att kanske få avsluta sässongen med de projekt som stått oklättrade genom åren.

Richard Ekehed som efter ett längre uppehåll har kommit tillbaka och bland annat satt upp en ny linje på Häller med Trampoline som insteg, men sedan fortsatt leden genom taket och rakt upp med känsliga flytt på slabben.

"Slackline" blev namnet ty den långa runouten på slutet. (Grad E6 6B).
Leden repeterades kort därefter av Stefan Wulf som accelererat stort i Bohus det senaste halvåret med bestigningar av bla Savage Horse (E9 6C) som stått orepeterad sen Leo Holding gjorde leden 99.

Helgen avslutades med en av de mäktigaste förstabestigningarna av Petter Restorp som skickade gamla Z-projektet på Buråsen "Kärlek " – 8b. Förmodligen Sveriges hårdaste kiltur i dagsläget.

För er som vill ta del av upplevelserna så var Jonas Pålsson på plats och lyckades filma stor del av dessa bestigningar och så kommer att visas i filmen "Crack-o-holic" som kommer ut under våren."

Petters nya led tycks inte vara någon lek, då Mr Dreamtime himself knappt lyckades göra mer än 3 moves.

I normala fall så hamnar Bergsport i återvinningen direkt efter ankomst, men nästa nummer kommer att göra sig värt att läsas då det kommer mer nyheter från dessa gossar.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bohuslän är så jävla bäst. Vad gör man i Stockholm?

Anonym sa...

Väntar på att kanalklippa ska torka upp.