torsdag 5 juli 2007

A future classic... No! Already a classic

Det råder en allmän sommarstiltje just nu. I huvudet i synnerhet. Visst, ibland krusar sig vattenytan men inte är det mycket. Perkulator Holm plockade en sällsynt repetition av Slap that fat bitch! 7c+. Problemet skulle säkert få fler repetitioner om inte landningen krävde minst 5 paddor och två närgångna spottare. Landningen är så usel att man skulle få skallen uppsprättad av stenen bakom.

Numera insomnade Klaan var föregångare på många områden och det finns schyssta grejer att hitta när man gräver i deras arkiv. Stockholmare har alltid varit lite mer gradkåta än sina bröder och systrar i Göteborg. Därför vore detta otänkbart i GBG men ganska så självklart i Stockholm. Folk har varit ganska ambitiösa att kommentera och några små guldkorn går att vaska fram. "Just great how thirteen good holds can turn into a testpiece. A future classic... No! Already a classic!" och "Pretty bad friction considering the rough texture of the rock. There's an escape variation, where you hook around the left edge with your left foot." Där ser man! Ali som alltid hävdat att hälkrok var OG. Doh!
---

Vi gillar 8a.nus FA lista. Förhoppningsvis kommer man i framtiden också ta del av lite mer information av ledera. De fyller ett tomrum som uppstod när BS tog bort sin rapportering.

---

Jens tycker fortfarande att det kändes jättejobbigt att han och hans homies inte klarade Odon på Skälefjäll. Tufft. Men, vi är inte dom som är dom och tröstar när det känns jobbigt. Vi bjuder på ett skönt litet insidertips för att göra det hela lite lättare. Klättra sva i ett år. Hur många svalinjer har ni klättrat den senaste året? Inte många, skulle vi gissa. Eftersom våra kunskaper om heta sva/vertikala linjer i Sverige är ytterst begränsade vet vi inte riktigt vad vi kan rekommendera. Men Hönö ligger ju nästgårds. Superfettot kanske vore en lämplig träning eller Go Mongo 6c och Nilfisk 6c om man vill känna på hur tufft sva kan kännas. Vi vet också hur marigt det är att göra Eskapism och Kristallsvaet i Kjuge och det rör sig bara om sketna 6b+ typ; inte många points där inte. En svaled som graderas 8a skall i en förenklad värld motsvara ett 7b+ sva. 7b+ sva! Det är riktigt riktigt knivigt. En inte helt vild gissning är att någon av Göteborgs svafantomer skulle göra processen kort med Odon. Jag sätter en peng på att Chrillo, Hasse eller Mange skulle markera den som "soft" om de hade scorecard.

---

Och tills sist. En riktig goding som vi nästan har glömt. Vi måste fråga oss om NÄR Johan Andersson skall våga sig till Västervik nästa gång. Väldigt modigt uttalande eller bara väldigt ogenomtänkt.

1 kommentar:

jwi sa...

Vafan? Har ni sagt A får ni säga B som vi tråkmånsar brukar säga... Jag har hört om några några riktiga grodor som hoppat ur den mannens mun.