måndag 11 juni 2007

Västervik

Då var det dags att bege sig iväg igen.
När de övriga klättrare sitter och kollar på film om bla Västervik så beger sig Team Bruno ner till Västervik för att stilla vårt klättersug.

I bilen så sitter John bakom ratten och gnäller som vanligt över hur uselt folk kör på vägarna, bakom mig sitter en mustachprydd DJ Günther wannabe även kallad för Jon som febril försöker att trycka in sina fötter i öronen på mig. Stefan Eklund är hemkommen från England, sitter och drömmer om Rocklands som han ska bege sig till om en dryg vecka.

Då John äntligen erkänt att det är något fel på hans CD spelare så har vi tyvärr inte vår vanliga Let’s pök soundtrack med oss, så vi gör vårt bästa med att föra så mycket oväsen som möjligt när vi rullar fram mot Småland. Då Ali tydligen lider av mundiarre idag så är vi snabba med att slå på det numera vanliga Ali-filtret.

Väl framme i V-vik så påbörjas den vanliga; Vart fan ska vi nu då?-diskussionen
- Höger?
- Vänster!
- Över bron!
- Vilken fucking jävla bro!
- Kan någon ringa Chris eller LeStef?
”Näh, nu är det jag som kör”

Betongsuggor saknar betydelse när en besluten och närmast mordisk Påhlman sitter bakom ratten. Trafficviolation count => 15
”Kan du svänga höger här John?”
- Käften Ali!

Efter den sedervanliga ”sight seeing” så hittar vi fram till modreatbandynklubben där två väldigt röda LeStef och Chris står och ser lite frågande ut;
”Vad var det som dröjde?”
- Ali.

Med oss på banan så har vi Fredrik Dahl som är en de få klättrare i Västervik som är utvecklar områdena i omnejden tillsammans med Rasmussen.
Det är varmt, väldigt varmt. Fredrik tar med oss till en badklippa där ”du är blek som en ???” skämten dra igång.

Vidare drar vi oss mot Fruberget där det blir dags att ”get serious”.
Första problemet blev highboll problemet Fat Cat som har ett unikt tekniskt crux med en snygg korsning in i ett slopig spricka.
Trots att linjen ligger i skuggen så glider Ali, John och Fredrik ur sprickan hela tiden.
”Äh va fan, dags att använda sig av längden lite”
Så till slut lyckades han få till den med lite nervösa mantlingmoves.

Under tiden så har Jon och Steklund varit och gjort Heat och SuperHeat, som låg och stekte i solen.
Señor Bruno flashade Heat och KraufMachine flashade Superheat.

Påhlman fick sätta sina nya Evolv skor till testet och se hur det där med hälhookar funkade nu igen, fin tick, men med tåhook istället.
Borat fick sig ett par repetitioner, flash av Jon, RP av Chris. Såg ut som att Stefan E skulle göra den ett tag, men tyvärr så började hans finger grina lite, så han bestämde sig för att ta en timeout.

Vidare i samma område så finns Caveman som märkligt nog är den enda linjen som är gjorde i en jävligt schysst grotta. Idiotiskt hård för sin grad. Hettan hade slagit hårt på oss. John pressade och pressade, men kraften hade svettats ur sedan länge. Ali hängde upp sig på en sekvens som tvingade honom att ta i med 6 packet så att det svartnade och tröttnade därför på aset. Eller så kan det ha något med de ”uppiggande” ölen han hällt i sig hela dagen.

Under tiden så gjorde Jon Fysiologi SS. Sloprana på Fysiologi var extremt smöriga i den extremt fuktiga tropiska hettan.

Om ni undrar varför vi inte nämnt något om LeStef och Chris, så beror det på att de inte klättrade något. De har typ gjort allt tidigare. Samt så tyckte de att det var mycket roligare att stå och svinga kottar, japp, ni läste rätt, de ska skola om och börja med *host, golf istället.

Rasmussens testpiece Soulfly blev orörd, Jon var den ende som orkar bry sig om att ta på sig skorna när vi väl kom fram till den. Men paddorna veks snabbt ihop igen efter några euroblows.
”Äh, vi drar och badar istället”

Tillbaka till badet med en obligatorisk fästingkontroll. Synen av 6 halvnakna män som står och kollar på varandras kroppsdelar måste ha varit glädjande för de förbipasserande. Ali hade som vanligt missuppfattat det där med nakenbad eller ej.

Let’s hit the town.


Vi mötte upp Nybros finest, Peter Magnusson och Fredrik Nilsson, och släpade med dem till vad som skulle bli en fin avrundning på en mycket trevlig dag.
Västerviks nattliv har inte så mycket att erbjuda. Det finns ett fåtal uteställen, och folk rör sig från det första, sen till det andra och avslutar sen utgången med en kortis på Stadshotellet, och därefter en pizza på Diana.
Men det hindrar inte oss från att göra ett försök till att liva upp stämningen.
Tydligen så sken Stockholms skylten rätt uppenbart så det var ju klart att alla locals skulle ha vassa armbågar.
LeStef > Fredrik : jag har aldrig fått så mycket armbågar ute.
Fredrik > LeStef : hade inte jag känt dig så hade jag knuffat till dig oxå.
Mongon.

Morgon därefter så var folk helt utslagna, ordet bakfull är en underdrift.




Tydligen tar golf hårt på krafterna, så Team Bruno drog iväg till ett nytt badställe och lämnade de mindre kördugliga kvar i deras van.


Efter ha fått en mumlade vägbeskrivning av Chris så drar vi till Marsstrand, som ligger i krokarna av Gamleby. ”Ali kommer att kanna igen det när ni är i narheten”.
Visst, det kan ju vara bra om han är vaken oxå.

- AAALLLIIII!!!
- VA? , ta vänster här, bra, vi är framme, jag somnar om nu.

En snabb titt på Roots vid ena väggen sen en längre jag-tror-den-är-där-borta promenad till Prophecy.

Funkar skitbra att varma upp genom att vifta bort bromsar som har så h ä r brett mellan ögonen.
Det var verkligen för varmt för att orkar göra något bra press på den, Jon kom upp till sista movet där han långsamt smörade av den hala areten alldeles på sista movet. Inte ett spår av krita på händerna; desto blötare handslag.

Steklund och John bidrog med dagens roligaste insats.
Strax till vänster om Prophecy så går det en schysst linje som killarna mycket nog gjorde ren och borstade på lite krita på alla grepp. Minst 15 minuter.
”Skitsnyggt, nu kör vi”
Oh hej. Det kan vara en fördel att lyckas etablera på linjen om man ska ha ork att göra den.

”Äh, vi åker och badar”

När vi väl badat klart i Tindered så dyker de andra 2 upp. Vi kan bara konstatera att det är en utomordenlig prestation att tillbringa en hel dag vid en container i Västerviks hamn. Kort konstaterande av en lyckad helg så åker vi hem och prickar Stockholm lagom till att se luftballongerna krasha spritt över huvudstaden.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad du än gör Jon, så raka inte av muppemuschen!

Anonym sa...

Sorry, den är redan död. Den brukar dock återuppstå med ojämna mellanrum.

/J