onsdag 20 juni 2007

Sås

Vi är vekligen ledsna över att vi inte har kunnat leverera mer skit till er men jobbet sätter käppar i hjulen. Håll tillgodo:

Föregående vecka skakades hela 8a.nu av en debatt som hade många flanker. De huvudsakliga frågeställningarna var huruvida man ska bestraffa 14-åringar och om kritans vara på sandsten. Spöstraff är nog en lämplig åtgärd i den första frågan. Det finns nog ingen som har mått dåligt av att fått skiten bankad ur av en vuxen. Och, vi måste ju statuera exempel. Bålbränning och lynchmobb borde nog också övervägas.

Kritan benade Stefan ur nu senast men vi kanske borde förtydliga vår inställning. När man prospekterar olja är det just sandsten som du är vass på och då är man ganska lämpad att också kommentera sandstenens kemikaliska egenheter. Är krita skadligt för sandsten? Nej. Men, manganoxiden då? Den är så extremt sällsynt att sannolikheten att den binder ihop sandkornspillarerna i Tjeckien är försvinnande liten, ja till och med obefintlig. Men vi är inte dom som är dom och inser förstås att det finns en del lokala traditionella seder som kan vara värda att respektera i synnerhet om det också finns en accesdimension inbakad i paketet. Men i Font, där kan ni med gott samvete doppa ner armarna hela vägen upp till armarna i krita och kanske till och med, om ni är på det humöret, blänga lite surt på på den feta gubben i trasiga svarta tights som smetar kåda på greppen.

Och apropå Steklund så lär han tydligen ha skrattat hela vägen till Kapstaden över detta. Eller så var det för någon annan anledning. Hur som helst ser vi fram emot en fyllig rapportering om klättringen, möten med närgångna babianer och insekter och kanske lite matkultur. Det lär finnas en del restauranger värda en omväg och jag har förgäves försökt locka dem till the Codfather eller deras sidprojekt Blowfish. Den ligger i Johannesburg men vad fan, det är ju bara ett stenkast om man nu kommer från Sverige. Nu ska vi inte glömma att de har med sig minst ett par sketna studenter i sällskapet och då vet vi, JU, att det inte kommer att bli några excesser. "Behöver vi verkligen salta pastavattnet?".

Nå, vi blir besvikna om någon av dem inte kommer hem med en 8a i bagaget. Steklund har redan i förväg hintat om det är lite softish. Bruno tar naturligtvis avstånd från alla typer av raljerande utsagor. På tal om softish är den eviga graderingsdebatten på tapeten igen; ja tapeten är ordentligt jäkla nedkladdad av denna graderingstårta. Vi backar inte och tar tag i kladdet.





Perminator gör som Said och repeterar Helgonet, 100% naturlig. Båda säger soft och kanske finns det någon sanning i detta. Men den är hård som 8a+... ok ok. Per tyckte att den var soft för att han inte har gjort något annat än att dra i artificiella enfingershål i branta överhäng det senaste året. Han har till och med tränat specifikt på moven på systmembrädan, hela året. Enter the Jens:

"Graderingsteori bygger först och främst på hur lång tid som behövs för en repetition. Graden påverkas inte av att de som testar leden tycker att 'rörelserna inte kändes alltför svåra och att det var relativt lätt att länka dem'. Det handlar om att sätta leder. "

Vi är håller onekligen med om att det handlar om att sätta leder. Men om vi hårdrar det hela, är lite petiga och klyver en hårsäck så har Said, utöver Helgonet, gjort flertalet 8b det senaste året, några av dem onsight. I denna undersökning är Said vår enda måttstock och utifrån den grundläggande teorin kan vi då sluta oss till att de han onsightat måste varit softa, eftersom han har gjort dem snabbt, och de han har gjort RP måste vara solida, då de har tagit lite längre tid.


Mia och Ida och Dan i Franken. Mias stora mål med resan var att sätta Stromlinie i Marientalerwand. En ganska imponerande pumptur som gör ganska många meter i brant överhäng. I går orkade hon hela vägen till ankaret och tur det, på fredag åker de hem.
Ida är bara ett eller två move ifrån att göra klassikern Leftfield. Förhoppningsvis får hon med sig denna i bagaget hem.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Schyssta färger......



Not.

Anonym sa...

Finns det någon förutom Jens som tror på hans fucking graderingsteori?
Duh, jag har en hemsida, titta på mig... dö!