onsdag 13 juni 2007

Tänk


Det är skönt att SKFs försök att formulera en nationell bultpolicy väcker lite diskussion. Normalt sett är vi på Bruno lite lata av oss och sätter oss sällan in i någonting som Bonus pater familias skulle göra innan han gav sig in i en argumentation. Vi skummar allra helst grädden från den rykande ljumma mjölken. Visst ibland försöker vi, men oftast havererar hjärnan av allt jävla ältande. Därför är det skönt att hitta lite sunda röster på Bloxc och UKHK så att vi slipper sköta tänket själva. Mest uppskattar vi Hasses inlägg även om Jonas har en hel del sunt att tillägga.
Vi tackar Dag för att vi får låna den fina loggan. Vi gissar att Dag har en alldeles särskild plats i sitt hjärta för SKF och SKK.
---

Och så några små ord om det allmänna tuppfäkteriet och kukmäteriet. Ja, kalla det vad ni vill.

"Charlotte Durif... made the first ascent ... first try (after 3h working on the route)."
WOW! First try!

Sannerligen, en imponerande bedrift men "first try"? Tre timmars arbete är en hel del. Visst, leden är 75 meter, men "first try" känns ganska ointressant om det föregås av 3 timmars arbete. Du skulle lika gärna kunna jobba på en led på topprep i tre månader och sedan göra den "first try".
"Ja, jag gjorde den på första ledförsöket"

James Pearson ser ett problem som han tycker är snyggt. Går hem, bygger en modell, tränar järnet på problemet och sedan några månader senare flashar orginalet.
Också detta en fantastik prestation. Men vad är dealen? Ser du ett problem du gillar kan du väl hoppa på och pröva på en gång? Försvinner inte lite av flashidén om man jobbar in moven på en woody innan? Är det ens en flash? First try? Låt oss kalla det RP Flash.
---

Scott är på en annan planet just nu. I alla fall bland de som befinner sig i Sverige eller närmare bestämt östkusten. Detta faktum har skapat en del lustiga incidenter bland en del klättrare som inte riktigt befinner sig i samma omloppsbana som Scott. Scott har den senaste månaden gjort "gött mos" av allt som kommer i hans väg. Vi noterar bland annat en extremt komfortabel first go bestigning av Breitling, det såg ut som om han klättrade Gillis Svaplatta i Häggsta. First go? Jo, Breitling är variant och han har klättrat en del av leden förut.

Breaking into Heaven är en ny linkup på Örnberget, klassisk linkupvenue. Leden kombinerar Breaking the Law med Stairway to Heaven. På så sätt undviker man alla vilor som finns på hela klippan. Graden landar på i sammanhanget modesta 8b. Vi gissar på att den är hard på gränsen till 8b+. Ett pumpmonster är fött.
---

Slutligen önskar vi Jens snabb tillfriskning: "jag har nu laddat upp med 36 h sängliggande och alla lakan är slut och pallar inte tvätta." Det där lät som en riktigt nasty magsjuka och vi lider verkligen med honom. Vi ser fram emot en inspirerande rapportering från Petzl Rock Trip.

3 kommentarer:

Pär sa...

Dagens länktips:

http://tkak.mine.nu/forum/topic.asp?TOPIC_ID=521

Anonym sa...

Den är redan noterad och... herregud. För ovanlighetens skull är jag osäker på om jag riktigt håller med "Skaparna".

Anonym sa...

Problemet grundar sig på att vi är (alltid samma) fem personer som "leker herre på täppan".

Vi har lite inavel men på något jävulskt magiskt sätt så håller vi varandra om ryggen när saker går överstyr. Som äkta kärlek!