onsdag 2 maj 2007

Communist day

På jobbet har vi den här veckan besökare från en bank i staterna. Något snopna frågade de våran chef vad som stod på när en efter en troppade av efter lunch i måndags.

"What? ... ----------------------------.... Are you celebrating Communist day?". Inte helt utan avsmak.


Det blev inte mycket demonstrerande under 1 maj. Det blev, tro det eller ej, lite campuserande. Perminator Holm kom förbi när jag var belaymonkey och hetsade mig till lite övningar på träbrädan, dips och frontlevels. Dumt, kroppen bölar högljutt. Den ska dock till Nockeby 2 i kväll. NKB2 är inget mysigt ställe att vara på men det finns två problem som är värda att göra en stor omväg för. Moonlander 7c och Stefans problem vänster om detta 7b+. Crell är fortfarande putt för att några har fixat till landningen så att man inte bryter benen. Stefan tickade Månlandaren senast. Sittstarterna till dessa problem är ännu ogjorda men de är redan "ultraklassiker".


Bosma och Gyllensvärd var i Svarttjärn och den förre var den senare otroligt nära att sätta Gränslandet på kvällens sista press. En anonym källa på verket tyckte inte att Johan var tillräckligt seriös. "Hade han verkligen varit seriös hade han byggt en liten woody på systemväggen". Tja, det verkar ju gå ganska bra ändå. Man får beudra Johan för hans stora envishet och tålamod. Apropå woodies så lär Patrik Gelin fortfarande ha kvar Code red under matbordet. Kul, men obekräftat.


Andra som imponerar är Jenny Körlin som klämmer av Voodoo 7b+ i Skevik. Plonk har haft fingret på 7c-knappen när de har tillverkat flertalet av förarna. Voodoo håller verkligen inte den graden. Har för mig att leden står som 8/8+ i gamla föraren. Lundahl/Selin har haft en tendens att klättra med skygglappar och jag misstänker att leden inte riktigt klättras OG-style. Träskberget skulle också behöva en gradrevision efter Plonks framfart.

Sydde och Jenny har varit runt i Bergslagen och rekat block. "Motlut och högt som en flaggstång" visade sig vara en lite svahäll i Hofors. Men efter lite desperat telefonguidning av Flodin lyckades de hitta detta fina problem:


Vi börjar på allvar bli oroliga för Said. Ska han fortsätta utvecklas i samma utsträckning som förr så kan han inte börja "bli seriös" och köra med "inplanerade vilodagar, förebyggande träning för skador, mattankar och tom stretching och jogging.". Detta är en kursändring som inte rimmar lifestyle" LIFESTYLE! Sharma, Graham, Andrada etc tränar aldrig! De bara klättrar och utmanar sig själv på klippan och detta gör på något sätt att de laddar upp en extrem motivation som driver de uppåt." Vi önskar Said all lycka med klättringen i Spanien och hoppas han lyckas sätta 9a. Det vore riktigt grymt.

Sur-Hasse är tydligen Fredrik Bodin i Sundsvall och inte Hasse i Umeå. Hur han har fått detta mindre smickrande epitet är för mig okänt. Det finns fler berömda surnågonting. Fredrik Andersson har tidvis varit Sur-Fredde. Malmros har också kandiderat till denna titel. Brismo tillbringade all sin vakna tid för några år sedan med att campusera Malmros projekt på Karbin varför Malmros naturligtvis surnade till. Men hur den goa Skellefter Fredrik blev Sur-Fredde vill vi gärna upplysas om. Nog har han ett milt sagt häftigt temperament men sur är han väl inte. Erik Heyman, som verkar vara i fin form, blev Sur-Erik en midsommarafton när Jens Larssen lyckades få samtliga barn att slänga fuktigt gräs på elden så att röken svepte över Erik.


I Ume råder det 8a-hysteri. Hur startar man? Hur startar man? Hur startar man? Lågt naturligtvis.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Korrigering: Klippan, som visserligen kan beskrivas som flaggstångshög, ligger i Vad och kallas såklart därför för Vad-klippan. Ödmjukt kan jag säga att ingen av de 3-4 linjerna på väggen är stängda projekt utan känner sig nån sugen på 10-12 meters sprickklättring på nästan, men inte riktigt, vertikal vägg - så finns det en del mossa att borsta.

Anonym sa...

Generöst av dig! Du låser ju normalt alla projekt som är inom en radie på 500 meter.

Är Smedjebacken något att ha?

Anonym sa...

Spontant - nej. Vi såg egentligen bara två riktigt stora block. Det på bilden och ett annat några hundra meter bort. Rätt greppfattigt. Men sen ligger det massor med sten i närområdet och egentligen lite varstans i hela nejden. Tyvärr har nästan alla den där otroligt frustrerande storleken som gör att de på håll ser ut att kunna vara ngt, men som när man kommer nära visar sig vara under klätterbar höjd, eller att man eventuellt kan göra ett move från en sittstart. Eftersom det finns några stora fina block finns det förstås fler - handlar bara om att leta enträget. Det får bli vid nästa besök.

Anonym sa...

LMAO

Anonym sa...

Det visade sig att jag förmodligen gjorde FA på linjen på bilden. Blev "Breaking Moment" 7A+ (Har en frän bild på ögonblicket när ett bra fotsteg går tvärt av) Ut o repetera nu! =)

Fredrik sa...

Vad jag vet så är det inte jag som är Sur-Hasse. Hasse Häggqvist från Göteborg? har jag dock hört nämnas i detta sammanhang. Hans Stenlund från Umeå har också kallats Sur-Hasse vid något tillfälle.