tisdag 8 maj 2007

Kristallbandet blir softish när Daniel är i närheten

Mr Andersson har en kropp som skulle få vilket popsnöre som helst att bli grön av avund. Men inom denna rymdmässigt begränsade uppenbarelse döljer det sig ett riktigt kraftpaket. Kristallbandet förnedrades å det grövsta när Daniel hur lungt som helst statade varje move. Ok, softish för Daniel. Hårt för de flesta andra. Vi har tidigare flaggat för Daniel och vi är beredda på att revidera vår rekommendation från öka till köp med en riktkurs på 8c på 3-6 månaders sikt. Daniel har de senaste åren haft en strålande utvecklingskurva. För några år sedan i Fontan var han en bra bit efter Brismo. Nu är han ikapp och kanske till och med om; Brizz är ju rätt stark som bekant. Den fontanresan hade han förövrigt en riktigt episk dag inne på Formel1rummet efter att han och PPS delat på tre flaskor Smirinoff ice. Städerskan gav upp försöken att städa rummet när hon insåg att Daniel inte var i stånd att lämna sängen. Brismo hade en liknande upplevelse när han skulle fira att han gjort La Balance, utan det chippade greppet: Först sågs han puffa på en riktigt fet cigarr sen fick Crell samla upp resterna ur vägrenen.

---

Andra som har en brant utvecklingskurva är Matilda. I höstas visade hon att hon kan utmana Anja och Angelica på boulderväggarna. Nu är det tillfälligt fokus på utomhusklättring. Blickarna går mot Sjötorpsberget och I have a dream. Och bråttom är det. Det skall klättras 8a innan hon fyller femton. Två veckor kvar. Kommer hon att lyckas? Förmodligen. Hon har kapaciteten och mer därtill. Vi är egentligen bara förvånade över att det inte redan har skett. I have a dream är en populär led på en i övrigt impopulär klippa. Har hon valt rätt led? Kanske, det ser ut som om leden har varit föremål för graddiskussioner, sådana är ju alltid unkna i dom här sammanhangen. Vi hoppas att hon slipper samma sköna diss som Karin Sterky fick.

---

Förra veckan uppmärksammade vi ett three-horse race på scorecardsrankingen. Som dark horse blandar sig nu Staffan Karlsson in med några fina 7c och 7c+ förra veckan. Han är fortfarande en bit efter men fortsätter han i samma tempo flåsar han snart trion i nacken. Stockholmsflytten och närheten till vettig träning har tydligen satt sina tydliga spår. (Hör du det Olof?).

---

Matte Nyberg har en klippa på farsans tomt som uppenbarligen är ganska bra. Ett varningens finger bara. Klippan ligger på privat mark och ryktesvägen har vi hört att farsgubben är rätt trigger happy. Alltså, är ni nyfikna på Lisö så hör med Matte.

7 kommentarer:

Anonym sa...

När jag snackade med Micke W fick jag intrycket av att I have a dream skulle ner ett eller ett par snäpp. Ett tips till Matilda torde vara att välja ett annat projekt om det nu, mot förmodan, är graden som är det viktiga.

Anonym sa...

mot förmodan?

Anonym sa...

mot förmodan? he he...

annars kan det vara så att det inte är micke w som ska bestämma graderna i den här stan... har ju lett till en och annan ganska undergraderad led. om Matilda vill göra en riktig 8a så kanske hon ska prova några av de leder som Micke graderat till 6a och 6a+ i Anneberg och på Saharaväggen?

jag hoppas hon river av I have a Dream.

Anonym sa...

Å andra sidan är det ingen, vad jag kan se, som på 8a.nu har tickat den som annat än just 8a. Bara en har dessutom kommenterat "soft". Om man nu ska använda 8a.nu som databas för grader - som den sidan ju bl.a. är - så borde leden alltså knappast vara uppe för nedgradering.

Menar mest att det är trist om den, bland många(?), är betraktad som en annan grad än den föreslagna om det inte finns några "officiella" belägg för detta.

Anonym sa...

Kollar man generellt i databasen så ser man att majoriteten av dem som gjort I have a dream inte har skickat hårdare än 7c innan.
hmmm...?

Jonas Wiklund sa...

Och jag har hört att »I have a dream« är lättare för långa.

Anonym sa...

Someone obviously had a dream to climb 8a.