fredag 16 april 2010

Fontesque

En liten touch of Font, en förnimmelse av två fantastiska veckor i den magiska skogen. Vad mer kan man kräva av en torsdagskväll när man stämplat ut lite tidigare i hopp om att äntligen våga sig upp för areten. Just när vi hade värmt upp och gjort några halvhjärtade försök att övervinna toppångesten kom droppar precis sådär som det gjorde för ett par veckor sen. Men det är ju bara önsketänkande att det där är fontesquet. Absolut inte samma regn, hemma hos oss är det alltid lite mer jämngrått, lite mer ihållande. När det väl drar igång vet man kommit in i en tunnel som ibland tar någon vecka att ta sig igenom, minst. Alltså, 30 minuter klättring och så in med allt pick och pack i bilen igen. En desperat tur mer till Focksta för att kolla om det ständigt blöta blair witch-taket ändå inte är lite skyddat av den massiva granskogen. Blött men torkbart i tak och mycket riktigt torrt inte fullt lika fuktigt på slutet. Ett t-shirtoffer senare hade Le Stef tagit sig upp för ett av skogens äldsta projekt och Bruno lyckats med att misslyckas ta kanten. Tur att ingen fångade die archbombe. Stefan hade vänligt nog flyttat paddan från stenen under för att minimera dabfaktorn. Tack gud för det höj- och sänkbara skrivbordet.

Veckan har sett ett par intressanta nya problem i Stockholmsområdet. Korvsjön i Fiby, Master Beta i Ågesta (7c-igt), No big deal på Eskön av David och Patrick (det börjar bli dags för ett nytt besök däruppe) och nu då Flickan och hunden i Focksta.

Minns ni Monroedoktrinen? Vanligtvis feltolkad i de flesta historieböcker. Den egentliga lydelsen är denna: Allt inom Storstockholm är Stockholm om stockholmarna anser det vara ”Stockholm”. I de fall kvaliteten inte anses vara tillräckligt god för att vara ”Stockholm” är det inte ”Stockholm” utan istället ”Landet” eller kort och gott ”choss”

Vi tar en titt på Storstockholm:Att det till slut har blivit så här har absolut ingenting att göra med den skriande bristen på fina block eller det chossiga Södertörn. Vad ska man annars göra när boulderparken i Bromma förvandlats till macadam?

Inga kommentarer: